Oponentul lui David Popovici, acuzat ca ar fi trișat! Cine îl acuză pe Pan Zhanle de dopaj: „Nu este posibil din punct de vedere uman”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 02 aug 2024, 11:16

Pan Zhanle i-a întrecut pe Kyle Chalmers și David Popovici la o lungime de trup

Sursa: Profimedia

Pan Zhanle, înotătorul chinez care a câștigat aurul la proba de 100 metri liber, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, se confruntă cu acuzații de dopaj după ce și-a doborât propriul record.

În cadrul probei de 100 metri liber, de la Jocurile Olimpice de la Paris, Pan Zhanle și-a învins adversarii, printre care s-a aflat și David Popovici, cu o lungime de trup. În acest sens au apărut suspiciuni și controverse.

Cine îl acuză pe Pan Zhanle de dopaj

După ce a luat aurul la 200 m liber, înotătorul român David Popovici a obținut o nouă medalie.

Acesta a cucerit bronzul în proba de 100 de metri liber. Cu un timp de 47:49, Popovici a fost devansat de australianul Kyle Chalmers, care a încheiat cursa cu 47:48, și de Pan Zhanle, care a stabilit un nou record cu un impresionant 46:40. Această performanță excepțională a lui Zhanle Pan a ridicat însă numeroase semne de întrebare, inclusiv acuzații de dopaj din partea antrenorului australian Brett Hawke.

Citește și: Ce dietă urmează David Popovici! Motivul pentru care toate alimentele lui sunt BIO: „E un preț pe care trebuie să-l plătești”

„Ascultați, voi fi sincer, sunt furios pe acea cursă.(...) Uitați, sunt furios din mai multe motive. Prietenii mei sunt cei mai rapizi înotători din istorie, de la Rowdy Gaines la Alex Popov și Gary Hall Jr, Anthony Irvin și până la King Kyle Chalmers.

Îi cunosc pe acești oameni personal, i-am studiat timp de 30 de ani. Am studiat acest sport. Am studiat viteza. O înțeleg. Sunt un expert în acest domeniu, asta fac.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Sunt supărat acum pentru că nu câștigi proba de 100 metri liber la o lungime de trup. Pur și simplu nu o faci. Nu este posibil din punct de vedere uman să bați la o lungime de trup avans. Nu-mi pasă ce spui. Aceasta nu este o chestiune de rasă, nu este împotriva vreunei persoane sau națiuni anume, aceasta este doar ceea ce văd și ceea ce știu. 

Asta nu este real, nu bați la o lungime de trup. Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy, nu-i bați pe acești tipi la o lungime de trup în proba de 100 liber. Nu este posibil din punct de vedere uman, bine, deci nu-mi vindeți asta, nu mi-o băgați pe gât. Nu este real”,  a transmis Brett Hawke, după reușita lui Pan Zhanle, conform Daily Mail.

Citește și: Scandal la Jocurile Olimpice de la Paris. O italiancă a părăsit ringul de box pe targă după loviturile aplicate de un adversar transgender

Pan Zhanle a fost prins dopat, în trecut

Acuzațiile de dopaj nu sunt noi pentru chinez. La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, Zhanle a fost unul dintre cei 23 de sportivi chinezi care au fost testați pozitiv pentru o substanță interzisă. La acel moment, explicația oficială a Chinei a fost că sportivii au consumat alimente contaminate de la un restaurant. Din acest motiv, echipa Chinei a fost supusă unor teste amănunțite înainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, în încercarea de a evita repetarea incidentelor similare.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.