Opt produse cancerigene pe care le folosesti zilnic. Afla-le acum si elimina-le din preajma ta!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 01 oct 2020, 10:00

Fumatul, obezitatea, expunerea excesiva la ultraviolete sunt factori cancerigeni cunoscuti.

Exista insa si factori cancerigeni mai putin cunoscuti, printre care, pudra de talc, produsele de curatat si tratamentele hormonale.

Alcoolul- Zeci de mii de cazuri de cancer esofagian, colorectal si hepatic ar putea fi prevenite daca barbatii s-ar limita la doua pahare de alcool pe zi, iar femeile la un singur pahar. “S-au făcut studii ample, pe cohorte mari de pacienti, in tarile din Europa, iar concluziile au fost clare: riscul de cancer esofagian, colorectal sau hepatic creste direct proportional cu numarul de pahare”, avertizeaza specialistul in alimentatie Corina Zugravu.



Afumaturile- Pestele afumat, carnea la gratar si afumaturile in general cresc riscul de cancer la stomac. “Fumul contine hidrocarburi aromatice policiclice, substante extrem de toxice si cancerigene. Consumate rar nu pun probleme sanatatii. Japonezii insa, care le consuma regulat, se confrunta cu o incidenta mare a cazurilor de cancer la stomac”, exemplifica specialistul Zugravu.

Produsele de curatat- Folosirea indelungata a produselor de curatat din gospodarie pot provoca de la alergii la cancer pulmonar, afectiuni ale ficatului sau insuficienta renala.
Copiii pot face forme de cancer ale creierului in urma expunerii pe termen lung la insecticide, produse agresive de curatat. Atentie la cele care conţin carbaryl si diazinon. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.