Opt reguli Feng Shui de reorganizare a biroului pentru a atrage succesul la locul de munca

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 18 sep 2018, 11:34

Cum ar fi sa mergi in fiecare zi la birou cu zambetul pe buze stiind ca vei avea o zi excelenta?

Ei bine, acest lucru nu este tocmai imposibil daca stii cum sa iti canalizezi energiile pentru a atrage asupra ta tot ce este necesar pentru a-ti spori productivitatea. Potrivit principiilor Feng Shui, cateva mici trucuri de reorganizare a biroului iti pot aduce succesul la locul de munca.  

Haideti sa vedem cum este posibil asa ceva.

  • Toate electronicele, spre stanga

Unul dintre trucurile de baza pentru atragerea energia pozitiva este sa pozitionezi toate aparatele electronice- laptopul, PC-ul, imprimanta etc.

- in partea stanga a biroului. Potrivit regulilor Feng Shui, partea stanga a biroului este asociata cu simboul Dragonului Verde, cel raspunzator de armonie si prosperitate, pe cand partea dreapta apartine Tigrului Alb – care atrage responsabilitati mai multe.

  • O planta simpla

Plantele verzi sunt aducatoare de energii pozitive. Asta doar daca sunt reale si nu sunt cu tepi (precum cactusii) sau daca nu au mult prea multe flori.

Asadar, este bine sa aveti un ghiveci mic cu o planta pe birou pentru un plus de noroc.

  • Muzica in surdina

Muzica linistita, fara versuri, are un rol relaxant si un impact pozitiv asupra capacitatii de concentrare.

  • Pozitionarea biroului

Asigurati-va ca biroul dumneavoastra nu este pozitionat cu fata spre coltul incaperii.

Si nici lipit de un perete nu trebuie sa fie. Daca este posibil, in fata biroului trebuie sa fie un spatiu deschis, pentru a permite energiilor pozitive sa circule.

  • Pietrele semipretioase

Pietrele semipretioase (cuartul, turlmarina) plasate in partea dreapta a biroului au un rol benefic asupra starii de spirit. Si sunt ca niste magneti care atrag din toate partile energia pozitiva.

  • O lampa rosie, spre sud

Asigurati-va ca aveti o lampa rosie pe birou si ca aceasta este pozitionata cu partea care lumineaza spre sud. Rosul este o culoare vibranta, puternica, energizanta si atrage dupa sine recunoastere din partea celorlalti, faima si success.

  • Ordine si curatenie

Este important sa faceti ordine pe birou la sfarsitul zilei de lucru pentru a evita acumularea si stangarea energiilor negative.

  • Fara oglinzi pe birou

Evitati sa puneti oglinzi in zona in care lucrati. Se spune ca acestea atrag nemultumirile din partea celorlalti si o sumedenie de necazuri.