Ora de vară 2020. Ce să faci pentru ca organismul să nu fie dat peste cap de această schimbare?

Author: B.H.
Actualizat: 01 iul 2020, 14:25

România a trecut oficial la ora de vară, astfel că în noaptea de 29 spre 30 martie, ora 03.00 a devenit ora 04:00. Ce poți face pentru ca organismul să nu fie afectat?

Trecerea la ora de vară este o practică prin care se dorește folosirea luminii naturale cât mai mult timp, astfel încât să fie economisită energia electrică.

Citeste si: Coronavirus- Cum reuseste Germania sa faca fata atat de bine pandemiei? Secretul lor: 500.000 de teste pe saptamana

Studiile realizate de specialiști au scos la iveală că pe lângă beneficiile economice pe care trecerea la ora de vară le aduce, există o serie de dezavantaje care nu ar trebui trecute cu vederea.

Mai exact, oamenii de știință susțin că funcționarea organismului este puternic afectată, motiv pentru care a fost propusă renunțarea la această practică.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ora de vară 2020. Ce să faci pentru ca organismul să nu fie dat peste cap de această schimbare?

România a trecut la ora de vară și în 2020.

Astfel, specialiștii atrag atenția că în perioada următoare pot să apară o mulțime de manifestări neplăcute cum ar fi oboseala, durerile de cap sau schimbările de dispoziție. Cu toate acestea, există câteva trucuri prin care organismul poate fi ajutat să se adapteze mai repede la ora de vară.

Citeste si: Calendar ortodox 30 martie: sarbatoare importanta pentru crestini! Nu uita sa le spui "La multi ani!" sarbatoritilor!

1. Renunțarea la lumina artificială în timpul nopții

Cercetătorii sunt de părere că organismul poate face față mai ușor noilor schimbări atunci când sunt eliminate sursele de lumină artificială. Recomandarea acestora este expunerea la lumina naturală cât mai mult timp posibil, iar după lăsarea serii, evitarea ecranelor luminoase. Mai exact, folosirea telefonului mobil, laptopului sau televizorului ar trebui limitată în primele săptămâni de la trecerea la ora de vară.

2. Evitarea consumului de alcool și tigari

Alcoolul și tigarile pot afecta calitatea somnului, astfel că este important ca acestea să fie consumate cu moderație în această perioadă sau chiar eliminate definitiv din dieta zilnică.

3. Exerciții fizice

Sportul este o modalitate bună prin care organismul să se adapteze mai ușor la trecerea la ora de vară. Sunt recomandate exercițiile fizice în fiecare zi, mai ales în a doua parte a zilei.

Citeste si: ”Mănușile sunt o capcană”- Avertismentul medicului Virgil Musta