Oraș acoperit de zăpadă în plină vară! Ce explicație au meteorologii?

Author: Laura Macovei
Actualizat: 06 aug 2023, 18:38

Oraș acoperit de zăpadă în plină vară

Sursa: praguemonitor

Într-un oraș din Europa a nins, iar locuitorii au rămas șocați de ceea ce părea a fi chiar zăpadă. Ce s-a întâmplat în plin sezon estival?

În orașul Reutlingen, din statul Baden-Württemberg, Germania, a avut loc un eveniment meteorologic inexplicabil, chiar în mijlocul verii.

Oraș înzăpezit în plină vară

Într-o zi obișnuită de vineri, orașul Reutlingen a fost lovit de o furtună de grindină și ploi abundente, ceea ce a produs un fenomen asemănător cu ninsoarea. Astfel, asfaltul a fost acoperit cu un strat de grindină albă de până la 30 de centimetri adâncime, potrivit DPA.

Lucrurile nu au fost în favoarea unora, deoarece grindina, care s-a combinat cu frunzele deja căzute, a dus la înfundarea găurilor de canalizare, inundarea apei în garajele subterane, pivnițele și casele. 

Citește și: Turiștii cazați la pensiunea de pe Transfăgărășan au sunat la 112 după ce a doua avalanșă a lovit unitatea de cazare. Aceștia s-au speriat când au văzut mașinile una peste alta

Plugurile de zăpadă au fost solicitate și au desfășurat acțiuni pentru a curăța străzile.

Aproximativ 250 de pompieri au fost mobilizați pentru a ajuta la eforturile de curățare în întreg orașul, potrivit site-ului local The Local.de. Imaginile de la scenă înfățișează străzi acoperite cu denivelări albe, făcându-le impracticabile în multe zone.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Anumite râuri au crescut în debit

Deși majoritatea au fost uimiți de acest fenomen meteorologic, Serviciul Meteorologic German (DWD) a caracterizat furtuna drept „nu excepțională”. Grindina s-a deplasat încet, ducând la acumularea rapidă de grindină în oraș. 

Citește și: Noua listă de infracțiuni rutiere care se pedepsesc cu amendă! Sunt vizați inclusiv pasagerii, iar sumele sunt usturătoare

Conform praguemonitor,  volumul râului Echaz, care curge prin Reutlingen, a crescut 1,5 metri în doar cinci minute. Din fericire, nu au fost raportate pagube majore în urma acestui eveniment meteorologic.

Totuși, acest fenomen nu este chiar unul normal, astfel că mulți locuitori s-au speriat și au crezut că vor trebui să se confrunte cu mai multe probleme din această cauză.