Orașul din România unde se închid din nou restaurantele și cafenelele. Până când sunt valabile restricțiile?

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 iul 2022, 15:50
Restaurantele și cafenelele din Iași s-au închis
Sursa: PixaBay

Reprezentanții unui oraș mare din România au luat decizia de a suspenda temporar activitatea tuturor restaurantelor și cafenelelor.

Coronavirusul le face din nou probleme celor care au afaceri în domeniul HoReCa. După ce o lungă perioadă de timp restaurantele și cafenelele din țară au fost închise, acum, creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 a dus din nou la suspendarea activității.

Restaurante și cafenele închise din cauza coronavirusului. În ce oraș au intrat în vigoare restricțiile?

După ce au analizat contextul epidemiologic, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași au decis în cursul zilei de luni, 5 octombrie 2020, închiderea tuturor restaurantelor și cafenelelor din Iași, dar și din comunele Aroneanu, Costești, Mădârjac, Miroslava, Moțca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomești, Țuțora, și Valea Lupului, potrivit digi24.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Măsura a fost luată după ce s-a constatat că incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori.

Astfel, în perioada 6-12 octombrie, toate restaurantele și cafenelele din zonele menționate anterior vor rămâne închise pentru a limita răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Mai mult decât atât, în zonele unde numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut foarte mult în ultimele 14 zile, depășind pragul de 1,5 la 1000 de locuitori, vor fi interzise în intervalul 6-12 octombrie activitățile din domeniul jocurilor de noroc și activitățile cu publicul a cinematografelor și instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Pentru că numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a întregistrat o creștere semnificativă la nivelul întregii țări, Raed Arafat a anunțat că urmează ca toate comitetele județene de situații de urgență să se reunească pentru a analiza situația epidemiologică și a lua măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, localitățile în care există mai mult de 3 cazuri la 1000 de locuitori ar putea fi carantinate, ar putea fi impusă purtarea măștii de protecție atât în spațiile deschise, cât și în cele închise și ar putea fi interzise nunțile și botezurile în localitățile unde sunt peste 1,5

cazuri la mia de locuitori.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.