În ultimele săptămâni, aproximativ 17.000 de tone de gunoi au acoperit străzile orașului, iar efectele sunt devastatoare. Îngrijorările sunt majore din punct de vedere al sănătății publice, iar șobolanii, care s-au înmulțit rapid în aceste condiții, au devenit o prezență constantă pe străzile orașului, notează știrileprotv.ro.
Citește și: Pedepse aspre pentru românii care stau la bloc și fac asta! Gestul care este amendat cu până la 3.000 de lei
17.000 de tone de gunoi au acoperit străzile din Birmingham
Will Timms, specialist în deratizare, a fost chemat în mod constant pentru a face față invaziei de dăunători, însă volumul mare de muncă îl depășește. „Mirosul este absolut de necrezut. Ai mâncare în putrefacție, ai viermi pe podea care se târăsc din saci”, a declarat Timms pentru CNN.
Greva gunoierilor din Birmingham a dus la acumularea masivă de deșeuri, care au rămas pe străzi timp de săptămâni întregi. Gunoierii, aflați în grevă din cauza unui conflict legat de salarii și de eliminarea unor posturi, nu au mai colectat deșeurile, iar mormanele de gunoi au ajuns să fie înalte de câțiva metri.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
„Acesta este un restaurant de cinci stele pentru ei și au și un hotel pe lângă el”, a adăugat Timms, referindu-se la șobolanii care se simt în largul lor în mijlocul deșeurilor. Afacerea de control al dăunătorilor este într-o expansiune rapidă, iar Timms, care lucrează singur, nu face față numărului mare de apeluri. Potrivit acestuia, numărul de cazuri de infestare cu șobolani în casele oamenilor a crescut cu aproximativ 50% în ultimele săptămâni.
Orașul Birmingham a fost cândva un centru al revoluției industriale din Marea Britanie, însă în prezent se află într-o situație economică dificilă.
Gunoierii din Birmingham au intrat în grevă
Povestea grevei gunoierilor a început din cauza unei dispute între sindicatul Unite și consiliul local. Aproape 400 de gunoieri au intrat în grevă, iar protestele s-au intensificat de la începutul lunii martie, fiind acum pe termen nedeterminat.
În timp ce problemele economice ale orașului continuă să se agraveze, autoritățile locale au declarat că acumularea de gunoaie a devenit un „incident major”, iar acum sunt trimise camioane suplimentare pentru a gestiona deșeurile.
Reprezentanții consiliului local au precizat însă că protestele sindicatelor au blocat camioanele care plecau de la depozitele de deșeuri, ceea ce a dus la o reducere semnificativă a colectării deșeurilor din gospodării.Orașul Birmingham, care a câștigat notorietate internațională datorită serialului „Peaky Blinders”, care ilustrează istoria unei bande din Birminghamul anilor 1920, se confruntă acum cu o criză care pune în pericol sănătatea locuitorilor săi. La sfârșitul anului 2023, orașul a declarat falimentul din cauza unei serii de litigii legate de egalitatea de remunerare și a datornicii de milioane de lire sterline către lucrătoarele care au fost plătite mai puțin decât bărbații pentru muncă similară.
„Este o muncă periculoasă, este o muncă murdară, este o muncă extrem de solicitantă din punct de vedere fizic... astfel încât oamenii merită să fie recompensați în mod corespunzător pentru aceasta”, a afirmat Onay Kasab, reprezentant al sindicatului Unite, pentru CNN.