Orașul în care terasele nu se închid la ora 23. Pe lângă obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, mai ales în zonele aglomerate, autoritățile au decis că o măsură prin care să fie prevenită răspândirea noului coronavirus este închiderea teraselor la ora 23. În ce oraș din țară nu se aplică această regulă?
Orașul în care terasele nu se închid la ora 23. De ce s-a luat această decizie?
Dacă în mai multe orașe din țară terasele și-au scurtat programul de funcționare, în Timișoara s-a luat decizia ca acestea să funcționeze și după ora 23. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a eliminat paragraful care limita programul teraselor din Timişoara, între orele 23:00-06:00, asta după ce primarul Nicolae Robu a afirmat că a fost „indus în eroare”, dându-și seama ulterior că e vorba doar despre o propunere, nu despre o dispoziţie obligatorie la nivel național.
"Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se. Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost. Pentru că nu există niciun caz de îmbolnăvire a cuiva la vreo terasă din Timişoara, după ora 23,00, cum nu există nici înainte de ora 23,00. Cu respectarea exigenţelor logice, eficiente, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze, să empatizeze, să socializeze- doar omul este fiinţă socială şi nu cred că îşi propune cineva să o transforme, nu să stea închişi în casă, când nu este cazul; când a fost cazul, am stat. Precizez că poziţia mea faţă de cei ce nu respectă regulile, faţă de cei ce pun în pericol sănătatea semenilor este una necruţătoare. Nimeni nu are un astfel de drept.", a spus primarul Nicolae Robu, potrivit digi24.ro .
Mai mult decât atât, primarul Nicolae Robu a menționat pe facebook că oamenii nu vor fi obligați să poarte masca de protecție în Piața Victoriei și Centrul Istoric din Timișoara.
"La propunerea mea, susținută cu argumente logice, raționale, CJSU a exceptat zona de promenadă centrală a orașului (Piața Victoriei și Centrul Istoric) de la obligativitatea purtării măștii și în aer liber. Am susținut că în această zonă, chiar dacă e multă lume, se respectă distanțarea socială, oamenii nu staționează, ci sunt în mișcare și nu umăr la umăr sau nas în nas, ci într-o distribuție spațială normală, nevenind în contact în sens medical unii cu alții."
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
De astazi se inchid terasele, barurile si cluburile la ora 23:00. Decizia CNSU pentru limitarea raspandirii coronavirusului
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre care propune limitarea programului teraselor, barurilor, cluburilor operatorilor de jocuri de noroc, în Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi.
Astfel, programul acestora nu poate începe înainte de ora 06.00 şi nu poate fi prelungit după ora 23.00.
Măsura intră în vigoare duminică de la ora 12.00, duminică, este aplicată pe o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a CNSU.
„ Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi hotărârea numărul 38 din 1 august 2020. Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiştilor, zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc şi altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Aceste zone sunt: judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Măsura intră în vigoare începând de duminică, 2 august. Şi această măsură se înscrie în seria acţiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecţia sanitară a persoanelor”, arată un comunicat de presă al Executivului.
Citește continuarea aici.