Ordinea în care apar simptomele coronavirusului. Ce trebuie să știi?

Author: Bianca Hriscu

Specialiștii care au studiat evoluția noului coronavirus au descoperit care este ordinea în care apar simptomele bolii. Astfel, oamenii le pot detecta rapid.

Noul coronavirus este în continuare o provocare pentru specialiștii din sănătate, având în vedere că pe măsură ce timpul trece ies la iveală noi informații legate de evoluția bolii, dar și de simptomele asociate acesteia. 

În ce ordine apar simptomele coronavirusului?

Noul coronavirus continuă să facă probleme la nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu acest virus fiind în creștere. În acest context, specialiștii de la Universitatea din California de Sud au încercat să determine care este ordinea în care apar simptomele coronavirusului, considerând că odată ce acest lucru este cunoscut, boala poate fi depistată mult

mai rapid, iar persoanele se pot izola din timp, fără să îi mai îmbolnăvească și pe cei din jur. 

Citeste si: Ce recomanda Virgil Musta pentru siguranta copiilor care vor merge la scoala in pandemie

Studiul realizat de oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud a fost publicat în revista "Frontiers in Public Health". După ce au studiat cu mare atenție evoluția bolii, cercetătorii au concluzionat că, în cele mai multe dintre cazuri, simptomele apar în următoarea ordine: tuse, febră, dureri musculare, greaţă şi diaree.

Specialiștii sunt de părere că fiind cunoscute aceste detalii, oamenii pot ajunge mult mai repede să fie consultați de medici și astfel pot primi tratamentul din timp, fără ca viața lor să mai fie pusă în pericol. 

"Ţinând cont de faptul că există acum abordări mai eficiente pentru tratarea COVID-19, detectarea precoce a simptomelor în rândul pacienţilor poate scurta durata spitalizării.", sunt de părere oamenii de știință, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Din septembrie vom avea peste 2800 de cazuri noi de coronavirus pe zi. Raportul ingrijorator al INSP

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, oamenii de știință și-au îndreptat atenția către acest virus, încercând să afle toate detaliile despre el, dar și principalele modalități prin care poate fi stopată evoluția bolii. În prezent, încă nu există un vaccin împotriva coronavirusului, însă experții în sănătate sunt încrezători și consideră că este doar o chestiune de timp până când vaccinul va ajunge să fie comercializat.

Citeste si: Alegeri amânate din cauza pandemiei. Țara care se confruntă cu un nou val de coronavirus