In cadrul unei conferinte de presa, seful statului a declarat ca intervalul in care batranii vor putea iesi din case va fi modificat.
Citeste si: BREAKING NEWS Klaus Iohannis: „Școlile NU se mai redeschid în acest an”
Ordonanta militara 10: cand vor putea iesi din casa batranii
Astfel, incepand cu data de 27 aprilie, persoanele cu varsta de peste 65 de ani vor putea iesi dimineata, intre orele 07:00 si 11:00, si seara, intre orele 19:00 si 22:00.
Batranii vor putea parasi locuintele doar pentru a-si face cumparaturi sau pentru a face miscare in jurul domiciliului.
"Începând de astăzi prin odronanță militară se schimbă intervalul pentru persoanele de peste 65 de ani. Astfel, persoanele peste 65 vor putea ieși dimineața de la 7 la 11 și seara de la ora 19 la 22. Când vor putea ieși din casă fie pentru cumpărături, fie pentru mișcare în jurul blocului”, a declarat Klaus Iohannis.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Ordonanta militara 10: alte masuri pregatite de autoritati
In ordonanta militara 10 va fi prevazuta si reluarea vanatorii de mistreti, lucru confirmat recent chiar de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
Iata declaratia ministrului Agriculturii, Adrian Oros:
"Datorita masurilor luate pentru combaterea pandemiei au fost interzise anumite activitati, printre care si vanatoarea, inclusiv vanatoarea de mistreti, dar zilele acestea am discutat cu colegii mei, cu domnul Alexe si cu domnul Vela, cu premierul Ludovic Orban, ca in urmatoarea ordonanta militara este necesar sa revenim asupra deciziei de a opri
vanatoarea la mistreti", a spus Adrian Oros, intr-o conferinta de presa, potrivit digi24.ro.Ordonanta Militara 10: de ce este necesara reluarea vanatorii de mistreti
Oficialul a declarat ca reinceperea vanatorii de mistreti ar fi necesara pentru a opri raspandirea pestei porcine africane.
"Aceasta ar fi necesar sa reinceapa din doua motive: in primul rand pentru controlul populatiei de mistreti, care ne-ar ajuta foarte mult la combaterea si raspandirea pestei porcine africane, dar incep sa produca pagube in productiile agricole vegetale, care oricum sunt afectate grav si de seceta", a precizat ministrul Agriculutrii.
La inceputul lunii aprilie, Romania avea 443 de focare de pesta porcina africana in 203 localitati din 27 de judete.