Ordonanta Militara 10: prima masura confirmata oficial. Anuntul autoritatilor

Autor: B.M.
Marcel Vela

Autoritatile pregatesc Ordonanta Militara 10, lucru confirmat si de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Oficialul a declarat intr-o conferinta de presa ca va exista acest document si a dezvaluit una dintre masurile care vor fi luate de autoritati.

Astfel, activitatea de vanatoare de mistreti, care anterior fusese suspendata, va fi reluata.

Citeste si: Ordonanța Militară nr. 10 schimbă tot! Ce interdicții și restricții ar putea intra în vigoare de săptămâna viitoare

Citeste si: Ce se intampla cu nuntile dupa data de 15 mai: anuntul facut de Marcel Vela

Ordonanta Militara 10: masuri pregatite de autoritati

Iata declaratia ministrului Agriculturii, Adrian Oros:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Datorita masurilor luate pentru combaterea pandemiei au fost interzise anumite activitati, printre care si vanatoarea, inclusiv vanatoarea de mistreti, dar zilele acestea am discutat cu colegii mei, cu domnul Alexe si cu domnul Vela, cu premierul Ludovic Orban, ca in urmatoarea ordonanta militara este necesar sa revenim asupra deciziei de a opri vanatoarea la mistreti", a spus Adrian Oros, intr-o conferinta de presa, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Ce va ramane interzis dupa data de 15 mai: unde nu vor putea merge romanii. Anuntul lui Marcel Vela: va fi posibila deplasarea la mare sau la munte?

Ordonanta Militara 10: de ce este necesara reluarea vanatorii de mistreti

Oficialul a declarat ca reinceperea vanatorii de mistreti ar fi necesara pentru a opri raspandirea pestei porcine africane.

"Aceasta ar fi necesar sa reinceapa din doua motive: in primul rand pentru controlul populatiei de mistreti, care ne-ar ajuta foarte mult la combaterea si raspandirea pestei porcine africane, dar incep sa produca pagube in productiile agricole vegetale, care oricum sunt afectate grav si de seceta", a precizat ministrul Agriculutrii.

La inceputul lunii aprilie, Romania avea 443 de focare de pesta porcina africana in 203 localitati din 27 de judete.

Citeste si: Ipoteza șocantă a cercetătorilor francezi: Nicotina distruge coronavirusul