Ordonanta Militara 11: noi restrictii pentru romani! Anuntul ministrului Marcel Vela

Author: B.M.
Ministrul Marcel Vela

Ministrul Marcel Vela a anuntat Ordonanta Militara 11, in conditiile in care Romania va iesi din starea de urgenta in data de 15 mai.

Documentul a intrat deja in vigoare, fiind publicat in Monitorul Oficial in cursul serii de luni. Ordonanta prevede o serie de noi restrictii, dar in acelasi timp ridica alte limitari impuse prin ordonantele anterioare.

Ordonanta Militara 11: principalele prevederi

Iata care sunt principalele prevederi ale Ordonantei Militare 11, prezentate de Marcel Vela:

- Se prelungeste masura suspendarii zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania si din Spania catre România, pentru toate aeroporturile din România, incepând cu data de 12 mai 2020, pâna la data de 14 mai

2020, inclusiv;

- Se excepteaza de la masura de izolare la domiciliu personalul navigant român, maritim si fluvial, care se repatriaza prin orice mijloc de transport, daca la intrarea in tara nu prezinta simptomele asociate COVID-19 si sunt respectate conditiile stabilite la art. 3 din Ordonanta militara nr. 9/2020 privind masuri de prevenire a raspândirii COVID-19;

- Se ridica masura de carantinare in orasul Ţandarei, judetul Ialomita;

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

- Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel putin 2 zile de la data publicarii, despre continutul prezentei ordonante militare.

Documentul integral poate fi consultat aici.

Citeste si: Mesajul lui Marcel Vela înainte de ridicarea stării de urgență: "Urmează o perioadă grea, trebuie să..."

Ordonanta Militara 11: ce urmeaza dupa incetarea starii de urgenta

Dupa incetarea starii de urgenta Guvernul va declara in Romania stare de alerta.

Printre masurile impuse de starea de alerta sunt instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie in spatiile publice inchise, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca sau permiterea organizarii activitatilor de comercializare a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu presupun ramânerea clientilor in spatii destinate acestui scop, asa cum sunt cele de tip drive-in, room-service sau livrare la clienti.

Alta masura propusa se refera la obligativitatea ca institutiile publice si companiile nationale cu peste 50 de angajati sa organizeze programe decalate pentru salariati.