Ordonanta militara 8: ce masuri pregatesc autoritatile

Author: B.M.
Marcel Vela

Ordonanta militara 8, anuntata de ministrul de Interne Marcel Vela. Ce masuri pregatesc autoritatile.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat in cursul zilei de marti ca se pregateste o noua ordonanta militara, cea cu numarul 8. Prevederile acesteia urmeaza sa fie facute publice in cursul zilei de miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Ordonanta militara 8: instituirea de noi obligatii

Nu se stiu foarte multe detalii despre continutul ordonantei militare, insa ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dezvaluit ca documentul prevede, printre altele, obligarea autoritatilor locale de a tine deschise pietele.

Acest lucru va fi decretat pentru ca producatorii locali sa isi poata vinde in continuare produsele, si pentru ca populatia sa aiba o sursa aditionala de aprovizionare.

Ministrul Agriculturii a tinut sa sublinieze si ca nu exista probleme de aprivizionare, stocurile de produse alimentare fiind sucifiente.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Sunt foarte multe stocuri la producatorii si la procesatorii nostri, stocuri de lapte si produse lactate, de carne de vita, de carne de pui, de peste, de legume, iar ei ne semnaleaza ca nu au ce sa faca cu aceste stocuri.

"Sunt foarte multi agenti economici, atat procesatori cat si producatori, care lucrau cu sistemul HoReCa. Acest sistem acum s-a închis, iar stocurile se aduna. De asemenea, cumparatorii, datorita restrictiilor de circulatie, cumpara mult mai putin", a subliniat Adrian Oros.

Ordonanta militara 8: declaratiile ministrului Agriculturii

Iata ce declaratii a facut Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

"O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise, pentru ca sunt singurele locuri in care producatorii locali pot sa-si vanda produsele, mai ales produsele de sezon, si ca, respectand niste masuri impuse de niste autoritati pentru prevenirea raspandirii virusului, in aceste piete agroalimentare se poate face comert civilizat.

"Daca magazinele de colt de strada de 10 metri patrati au ramas deschise, nu vad de ce nu ar ramane deschise si aceste piete. Am continuat cu acest apel si maine o sa prindem chiar intr-o ordonanta militara obligativitatea deschiderii pietelor, cu asigurarea, desigur, a masurilor de combatere a raspandirii virusului", a afirmat Adrian Oros.