Orez bob cu bob cu sofran si legume la tigaie

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

400 g orez basmati
250 g mazare proaspata
Sare, piper
1 plic de sofran din comert (0,12g)
2 ardei grasi mari (unul rosu, unul galben)
1 ceapa verde
1 legatura patrunjel
2-3 linguri ulei de masline


Mod de preparare

Orezul se pune intr-o cratita cu capac impreuna cu 800 g apa clocotita, o lingurita sare si sofranul.

Se aseaza capacul si se lasa sa fiarba 8 minute. Cand este gata (si afaneaza bine sa ramana bob cu bob) se adauga si o lingura de ulei de masline.
Intr-o tigaie foarte incinsa, caliti bine la foc iute ardeiul gras taiat fasii (julienne). Cand s-au inmuiat, adaugati mazarea si mai caliti cateva minute (optional si un catel de usturoi).
In ultimul minut, adaugati ceapa verde, sare si piper, iar cand ati dat jos de pe foc, presarati mult patrunjel proaspat tocat.

Amestecati cu orezul sau puneti legumele deasupra orezului.

 

Taguri: