Orez cu lapte, scortisoara si portocale
Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
2 pahare orez cu bob rotund
6 pahare lapte
Un pahar zahar tos
50 g unt
O lingurita extract de vanilie
Coaja de la o portocala
O lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare
Se spala orezul, se fierbe intr-un litru de apa rece, iar cand a devenit usor cleios si apa s-a absorbit, se toarna laptele, vanilia si coaja de portocala, continuand
fierberea.
Cand a inceput sa se ingroase din nou, se adauga zaharul, se mai da in cateva clocote, apoi se omogenizeaza untul si se da jos de pe foc.
Se toarna in castroane si se presara cu scortisoara mancinata proaspat.
Ingrediente
2 pahare orez cu bob rotund
6 pahare lapte
Un pahar zahar tos
50 g unt
O lingurita extract de vanilie
Coaja de la o portocala
O lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare
Se spala orezul,
se fierbe intr-un litru de apa rece, iar cand a devenit usor cleios si apa s-a absorbit, se toarna laptele, vanilia si coaja de portocala, continuand fierberea.
Cand a inceput sa se ingroase din nou, se adauga zaharul, se mai da in cateva clocote, apoi se omogenizeaza untul si se da jos de pe foc.
Se toarna in castroane si se presara cu scortisoara mancinata proaspat.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei