Orez cu patrunjel

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:20

Simplu si usor de preparat!

Ingrediente

Orez 500 g
Ceapa 200 g
Usturoi 40 g
Vin alb sec 100 ml
Patrunjel 2 legaturi
Cascaval 150 g
Ulei de masline 50 ml

Mod de preparare

Se spala si se scurge bine orezul, pentru a elimina amidonul. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Cascavalul se rade. Se aleg frunzele de patrunjel, se oparesc si se scot in apa cu gheata.
Se scurg de apa, apoi se pun intr-un bol impreuna cu cascaval ras si ulei de masline si se blendeaza. Intr-o cratita se pune ceapa si usturoiul, se calesc in ulei, se adauga orezul si se stinge cu vin. Se fierbe orezul si se completeaza cu 1,5 L supa de legume. La final se adauga compozitia de patrunjel si se da gust.

 

Taguri: