Organizarea și decorarea unei mese pentru orice eveniment important în familie

Author: Ana Filip
Actualizat: 25 aug 2023, 14:26

Un prânz sau o cină este ocazia perfectă pentru evenimente speciale, primirea vizitatorilor sau petrecerea timpului în mod plăcut alături de familia sau prietenii tăi. Oricine are invitați își dorește să surprindă și să impresioneze. Gătim bucate alese sau apelăm la firme de catering pentru a pune pe masă tot ce este mai bun. Dar mai este un aspect pe care nu trebuie, sub nicio formă, să îl neglijezi: aspectul mesei!

De la fața de masă, până la farfurii și tacâmuri, toate aceste detalii ar trebui să facă obiectul unui plan bine organizat atunci când dorești ca evenimentul tău să fie pe cele mai înalte culmi. Și pentru asta, ne gândim, în primul rând la seturile de farfurii și vesela care să ofere un aspect “wow” mesei tale. Un asemenea set, pe lângă faptul că este frumos, este foarte funcțional, face totul mai organizat și mai plăcut. Așa că, am selectat câteva sfaturi pentru a te ajuta să organizezi și aranjezi o masă pentru un prânz sau o cină în sânul familiei tale. La urma urmei, a aranja o masă specială nu trebuie să fie o misiune dificilă dacă știi ce faci.

De ce să organizezi o masă pentru familia, prietenii sau colegii de muncă?

În timpul unei cine sau a unui prânz, puteți spune povești, puteți face schimb de experiențe, puteți exprima opinii, împărtăși idei și face planuri. Prin urmare, organizarea unei mese alături de oamenii dragi este opțiunea perfectă atât pentru anumite ocazii în familie, cât și pentru alte situații. Desigur, o masă pentru momente speciale necesită puțin mai mult rafinament. Dar nu îți face griji! Cu doar câțiva pași poți aranja masă perfectă.

Ce ustensile nu pot lipsi pentru a aranja o masă?

Pentru început, trebuie să te asiguri că ai elementele care nu pot lipsi la o cină. Să vedem care sunt acestea!

Tacâmuri - Furculițele, cuțitele și lingurile (atât pentru masa principală, cât și pentru desert) sunt articole de bază care ar trebui să fie pe masa ta. Nu uita să le poziționezi corect și îți vom explica cum să faci asta. Vezi colecția de la Stylehoreca.ro.

Farfurii pentru fiecare moment- Alegerea farfuriilor, precum și a tuturor ustensilelor, depinde de ceea ce intenționezi să servești dar, în general, trebuie să ai acasă:

Farfurie adâncă: pentru preparate precum sosuri, supe, stroganoff, bulion, risotto și lasagna;

Farfurie plată: ideală pentru grătar, salate, orez și fasole;

Farfurie de deșert: folosită pentru prăjituri și plăcinte, fiind un articol mai mic decât cele anterioare.

Toate aceste farfurii (deși nu trebuie să mai menționăm) trebuie să fie de calitate. Le poți achizționa de la http://www.stylehoreca.ro/. Toate produsele de aici provin de la branduri renumite. Astfel, poți cumpăra frumoase farfurii din porțelan de la Guran Porselen, Apulum, Porcelite sau Le Coq, că să dăm doar câteva exemple. La Stylehoreca.ro calitatea este literă de lege și rafinamentul pieselor te va surprinde.

Pahare și cești - Ceștile și paharele sunt extrem de importante. Pentru diverse băuturi ai nevoie de recipiente diferite. Să vedem ce face fiecare dintre ele!

Cești: sunt versatile și poți servi apă, sucuri și băuturi răcoritoare, dar mai ales ceaiuri și cafea.

Pahare: măresc nivelul de rafinament al mesei tale și le poți folosi pentru vinuri, vinuri spumante, beri și alte băuturi alcoolice.

Ornamente precum fața de masă și alte accesorii

Poți opta pentru un sousplat sau un set de față de masă pentru cină. În funcție de cum dorești să organizezi masa, va trebui să alegi și aceste elemente de decor, care sunt și funcționale în același timp. Fețele de masă pot fi din in, bumbac sau catifea. Cu cât masa este mai rafinată, cu atât ar trebui să alegi o față de masă mai calitativă. Evita mușamaua care este permisă doar la grătarul din curte (și poate nici în acest caz, dacă dorești o masă elegantă). Dacă organizezi o masă în curtea casei, mai bine alege sousplat, care poate fi din stofă, paie, PVC, dantelă sau alte materiale. Asigură-te doar că produsele alese se potrivesc cu tematica cinei sau a prânzului și, bineînțeles, cu decorul casei tale.

Şerveţele

Șervețelele pot fi din hârtie, dar îți recomandăm cu căldură să optezi pentru versiunile din material textil, care adaugă rafinament și farmec mesei tale. Pe lângă caracterul său decorativ, șervețelul din material textil este reutilizabil și, prin urmare, mai durabil.

Este foarte important să se standardizeze organizarea fiecărui loc la masă. La urma urmei, toți oaspeții trebuie să primească aceleași ustensile, precum și aranjarea alimentelor trebuie să fie organizată în așa fel pentru a mulțumi pe toată lumea. Trebuie să ții la îndemână tot ce vei folosi atunci când servești oaspeții. Dacă ideea este să servești pește, de exemplu, ține furculiță de pește pe masă. Scopul este să nu te ridici de 100 de ori de la masă, pentru că va fi stresant și pentru tine și pentru oaspeți. De asemenea, pentru a face un impact de durată, nu ezita să decorezi masa cu imprimeuri, culori izbitoare, precum și modele mai fine și mai discrete. Totul depinde de voința și personalitatea ta.

Sfaturi pentru organizarea farfuriilor și tacamurilor 

Este important să ne amintim că cuțitul trebuie să fie pe partea dreaptă a farfurii, cu partea ascuțită îndreptată spre interior. Furculițele, la rândul lor, sunt pe partea stângă și, în final, lingurile rămân în dreaptă cuțitelor. Șervețelele pot fi așezate pe partea stângă a farfuriei sau chiar pliate peste farfurie. În cele din urmă, paharul cu apă sau suc se află deasupra cuțitului și, în dreapta acestuia, paharul cu vin. În plus, încearcă să completezi decorul mesei cu vaze, flori, lumânări și felinare.

Cu produsele pentru masă de la Stylehoreca.ro, decorul devine mai frumos și mesele mai plăcute. Este important de subliniat că poți să-ți faci achiziția prin intermediul site-ului și primești toate articolele acasă, fără nicio grijă. Consulta catalogul extins de la Stylehoreca.ro și delectează-te cu toate opțiunile!

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.