Organizația Mondială a Sănătății avertizează: "Riscăm să revenim la izolare!" De ce s-ar putea întâmpla asta?

Author: B.H.
Actualizat: 07 mai 2020, 09:28

În majoritatea țărilor afectate de noul coronavrius, autoritățile au decis ridicarea restricțiilor, iar acum Organizația Mondială a Sănătății avertizează că riscul de a reveni la izolare este foarte mare.

Coronavirusul a afectat întreaga lume și după mai multe luni de restricții și măsuri impuse pentru a lupta împotriva virusului, mai multe țări au decis să renunțe le izolare și să revină, treptat, la normal.

Citeste si: Somajul tehnic se plateste pana la 1 iunie. Ludovic Orban a explicat de se intampla dupa aceasta data

Deși ridicarea restricțiilor este una firească, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că acest lucru ar trebui să se facă într-un mod responsabil pentru a nu avea consecințe negative.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: "Riscăm să revenim la izolare!"

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, atenționează că renunțarea la restricții ar putea duce la apariția unui nou val de îmbolănăviri, lucru care va determina autoritățile să impună din nou izolarea. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Marcel Vela afirma ca se poate iesi din localitate, dupa 15 mai, fara declaratie si fara sa tinem cont de limita de municipiu sau de judet

Tedros Adhanom Ghebreyesus este de părere că țările trebuie să gestioneze foarte bine acest aspect și ridicarea restricțiilor ar trebui să se facă treptat, astfel încât totul să fie ținut sub control.

"Riscul revenirii la (măsurile de) izolare este foarte real. Mai ales dacă ţările nu reuşesc să gestioneze cu mare atenţie tranziţia şi nu fac acest lucru printr-o abordare în etape. Nu trebuie să răspândim panica, ci să ne pregătim, pentru că acum avem oportunitatea să aşezăm sistemele sanitare pe baze solide. Dacă am învăţat ceva din această criză este că investind acum (în sănătate) vom putea să salvăm vieţi mai târziu.

Istoria ne va judeca în funcţie de cum răspundem pandemiei şi de măsurile pe care le luăm'', a spus Tedros Ghebreyesus, porivit digi24.ro.

Organizația Mondială a Sănătății este de părere că țările care ridică restricțiile ar trebui să acorde o mare atenție noilor cazuri de coronavirus, astfel încât sistemul sanitar să nu fie luat prin surprindere și să nu ajungă într-un moment de criză.

Citeste si: Angela Merkel, anunţ important: ”Trebuie să fim în continuare conştienţi că suntem încă la începutul pandemiei"