OSCAR 2014. “12 ani de sclavie”, cel mai bun film al anului. Vezi lista completa a castigatorilor!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 aug 2021, 02:30

Marele trofeu al galei premiilor Oscar 2014, pentru cel mai bun film, a revenit productiei "12 Years a Slave", in regia lui Steve McQueen.

Matthew McConaughey a castigat rolul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, iar cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Cate Blanchett, pentru prestatia din "Blue Jasmine", in regia lui Woody Allen, informeaza Mediafax.

Premiul pentru cea mai buna regie, castigat de Alfonso Cuaron, pentru "Gravity". Premiul pentru cel mai bun scenariu original este castigat de Spike Jonze, pentru filmul "Her". “12 Years a Slave", premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Premiul pentru cel mai bun cantec merge la Kristen Anderson-Lopez si Robert Lopez, pentru "Let it Go" din filmul de animatie "Frozen". “Gravity" castiga premiul pentru cea mai buna coloana sonora. "The Great Gatsby", premiul pentru cea mai buna regie artistica.

Premiul pentru cel mai bun montaj merge la Alfonso Cuarón si Mark Sanger, pentru filmul "Gravity" care a obtinut un premiu si pentru cea mai buna imagine.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Lupita Nyong'o a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar. Actrita a facut un rol exceptional in filmul "12 Years a Slave", regizor Steve McQueen.

"La Grande Bellezza", premiul pentru cel mai bun film strain. Jared Leto, premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, pentru prestatia din "Dallas Buyers Club".

 

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.