Oscar 2022. Ce producții Netflix au șanse la premiile Oscar în 2022

Author: Catalina Giol

Ce producții marca Netflix sunt nominalizate la Premiile Oscar în 2022

Sursa: PixaBay

Netflix este una dintre cele mai mari companii de streaming pentru filme și seriale din întreaga lume, iar producțiile sale au parte de o apreciere uriașă în rândul publicului. Anul acesta, mai multe pelicule marca Netflix au fost nominalizate în cadrul faimoaselor Premii Oscar, iar șansele de câștig ale acestora sunt foarte mari datorită succesului pe care l-au avut filmele în momentul lansării. Iată ce producții Netflix sunt nominalizate în 2022 la Premiile Oscar.

Premiile Oscar reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente internaționale din lumea filmului. Această premiere a Academiei Americane de Film reprezintă o ceremonie în cadrul căreia sunt decernate anual 24 de premii pentru cele mai bune filme ale anului anterior. Anul acesta nominalizările celei de-a 94-a ediție va avea loc pe data de 8 februarie 2022, iar ceremonia de decernare se va susține la Hollywood, în interiorul faimosului cinema Dolby pe 27 martie 2022.

Pentru a se putea califica la Premiile Oscar, un film trebuie să îndeplinească obligatoriu anumite condiții specifice. În 2022 acestea constau în:

  • Data lansării – Filmul trebuie să fi rulat în cinematografe după data de 1 martie 2021;
  • Lungimea- Producția cinematografică trebuie să aibă o durată de minim 40 de minute;
  • Proiectarea – Pelicula trebuie să fi fost proiectată măcar o dată în orașul Californian Los Angeles
  • Frecvența – Filmul trebuie să fi fost proiectat pentru cel puțin 7 zile la rând în cinematografe, cu o frecvență minimă de 3 ori pe zi.

În 2022 mai multe producții cinematografice marca Netflix au fost nominalizate pentru Premiile Oscar, în baza câtorva categorii diferite, printre care se numără: „Cea mai bună imagine”, „Cel mai bun regizor de film”, „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună adaptare”, „Cea mai bună editare”, dar și „Cel mai bun film”. Iată care sunt filmele Netflix care au șanse mari la Premiile Academiei:

Animații marca Netflix nominalizate la Premiile Oscar în 2022

Printre filmele produse de compania Netflix nominalizate la premiile Oscar se numără și câteva animații care au avut un impact puternic în lumea filmului atât datorită poveștii și scenariului, cât și calității imaginii, efectelor speciale și montării video. Iată ce animații marca Netflix sunt nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2022:

  • „The Mitchells VS the Machines” („Familia Mitchell împotriva roboților”) – nominalizat pentru „Cel mai bun lungmetraj animat”

Filmul în regia lui Michael Rianda, spune povestea unei familii aparent normale care pleacă într-o excursie ce urmează

să fie ruinată de apariția unor roboți care-și propun să distrugă omenirea. Membrii familiei iau parte într-o multitudine de aventuri cu scopul de a salva planeta.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: „Căpitanul Phillips”, filmul de Oscar care te va captiva. Urmărește-l la AMC pe 10 decembrie 2021, de la ora 17:15

  • „Vivo”- nominalizat pentru „Cel mai bun lungmetraj animat”

Pelicula regizată de Kirk DeMicco prezintă viața unui muzician care pleacă din Havana către Miami, cu scopul de a-și îndeplini destinul.

  • „The Summit of the Gods” („Pe culmea zeilor”)- nominalizat pentru „Cel mai bun lungmetraj animat”

Filmul în regia Patriciei Imbert prezintă aventura unui jurnalist care, în căutarea lui să descopere informații noi despre prima expediție din lume pe muntele Everest, se întâlnește cu un alpinist dat dispărut în

urmă cu mult timp.

Filme marca Netflix nominalizate la Premiile Oscar în 2022

Anul acesta Netflix a reușit să producă o multitudine de pelicule care au avut un succes incredibil atât în rândul publicului, cât și a criticilor de film. Acest lucru a făcut ca multe dintre aceste producții cinematografice să fie nominalizate pentru cele mai importante premii din acest domeniu. Iată ce pelicule produse de compania Netflix  sunt nominalizate la Premiile Oscar în 2022:

  • „The Power of the Dog” („În ghearele câinilor”) – nominalizat pentru „Cea mai bună imagine”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun actor în rol principal”, „Cel mai bun scenariu adaptat”, „Cel mai bun film”, „Cea mai bună editare”

Filmul în regia lui Jane Campion face parte din categoria „Western”, fiind o adaptare a romanului cu același nume, scris de Thomas Savage. Pelicula prezintă povestea unui fermier dur, dar plin de carismă, care duce o luptă de intimidare cu doi noi membrii ai familiei, cumnata și nepotul său, până în momentul în care secretele celor doi ies la iveală.

  • „Don’t Look Up” („Nu priviți în sus”) – nominalizat pentru „Cea mai bună imagine”, „Cel mai bun actor în rol principal”, „Cea mai bună editare”, „Cel mai bun scenariu”, „Cea mai bună actriță în rol secundar”

Filmul prezintă povestea unei studente și a profesorului său universitar care descoperă în timpul unui curs faptul că o cometă se apropie de Pământ. Cei doi încearcă pe tot parcursul lung-metrajului să convingă umanitatea, care trăiește într-o societate coruptă, că pericolul este unul real ce poate distruge Pământul.

Citeste si: Leonardo DiCaprio, starul din "Don't Look Up", a vorbit despre filmul momentului! Cum explică pelicula care a polarizat lumea!

  • „The Lost Daughter” („Fiica ascunsă”) – nominalizat pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”

Filmul este regizat de Maggie Gyllenhaal, sora cunoscutului actor Hollywoodian Jake Gyllenhaal, și prezintă povestea unei femei aflate în vacanță, care își creează o obsesie pentru o tânără mamă care locuiește în apropiere.

  • „Tick, tick...Boom!” – nominalizat pentru „Cea mai bună editare”, „Cel mai bun actor în rol principal”

Filmul regizat de Lin-Manuel Miranda prezintă drama unui tânăr muzician și compozitor care trebuie să își împartă viața între prietenie, iubire și evoluție profesională.

  • The Hand of God” („Mâna lui Dumnezeu”) – nominalizat pentru „Cel mai bun lungmetraj internațional”

Pelicula în regia lui Paolo Sorrrentino spune povestea unui tânăr italian din perioada anilor 1980, a cărui viață se schimbă complet din cauza unor evenimente complet neașteptate

 

Sursă: jurnalul.ro,   whats-on-netflix.com