Ostropel de pui. Secretul ca sa-ti iasa dulce si cremos

Author: B.M.
Ostropel de pui. Secretul ca sa-ti iasa dulce si cremos

Cum faci ca sa iti iasa un ostropel de pui perfect, fara cocoloase, cu sos nici prea lichid, nici prea gros.

Ostropelul de pui este unul dintre felurile de mancare preferate ale romanilor. Se consuma cat este fierbinte si merge de minune cu o mamaliga gatita ca la carte.

Pregatirea lui poate fi insa dificila pentru cineva care nu cunoaste toate trucurile retetei, deoarece sosul, elementul central al preparatului, poate iesi fie prea subtire, fie prea gros, fie cu cocoloase. Iata ce trebuie sa faci ca sa iti iasa un ostropel de pui perfect.

Citeste si: Usturoi. De ce e bine sa consumi usturoi

Citeste si: Jumari. Ce sunt jumarile si cat de sanatoase sunt

Citeste si: Varza calita: secretul care o face moale si usor de gatit

Reteta de ostropel de pui rosu

Ostropel de pui.
Secretul ca sa-ti iasa dulce si cremos

Pentru a prepara ostropel de pui rosu aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: un kilogram de pulpe de pui cu piele si os, jumatate de kilogram de rosii, o ceapa mare, o capatana de usturoi, 100 ml de vin alb sec, sare, piper, patrunjel verde, ulei.

Se incepe cu pregatirea pulpelor de pui care, dupa ce se spala si se condimenteaza, se pun in tigaie la prajit, cu 3-4 linguri de ulei. Este important ca flacara sa fie mare pentru ca puiul sa se rumeneasca si sa nu apuce sa fiarba in sucul propriu. In timp ce puiul se prajeste se toaca marunt ceapa si usturoiul si se adauga peste pui, cand carnea incepe sa fie aurie la culoare.

Se reduce focul si se caleste intreg continutul, timp de 5- 7 minute. Ulterior, pentru a da aroma, se adauga vinul si se lasa la fiert pentru aproximativ 5 minute.

La pasul urmatorul se adauga rosiile peste pui, alaturi de o cana de apa. Cratita se acopera cu un capac si totul se lasa la fiert timp de 20 de minute, la foc mic.

Mare atentie: la acest pas trebuie sa gustati sosul; din cauza vinului sau a rosiilor el poate avea un gust acru. Daca acest lucru se intampla, 2 lingurite de zahar sunt suficiente pentru indulcirea lui. Se amesteca din nou foarte bine, dupa care se stinge focul si se adauga patrunjelul verde pe deasupra, tocat marunt. Se poate servi, impreuna cu mamaliguta calda.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Daca vreti sa adaugati un plus de gust sosului puteti adauga 2 foi de dafin si doua capatani de usturoi sau doua legaturi de ceapa verde.

Ostropel de pui. Secretul ca sa-ti iasa dulce si cremos

Citeste si: Supă cu găluște gustoasă. Secretul celor mai pufoase găluște, ca la mama acasă

Reteta de ostropel de pui alb

Pentru prepararea unui ostropel de pui alb ai nevoie de un kilogram de pulpe de pui cu pielita si os, jumatate de kilogram de cartofi, 2 morcovi medii, o capatana de usturoi, doua linguri de ulei, sare, piper si ardei iute.

Se spala pulpele de pui foarte bine, se portioneaza si se arunca intr-o tigaie cu ulei la prajit. Puiul nu trebuie lasat mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte. Ulterior se adauga apa si ardeiul iute tocat marunt.

Intre timp se curata cartofii, care se taie cubulete, se curata morcovii si se pun in cratita, dupa ce puiul a fiert in prealabil timp de 15- 20 de minute. Lasati continutul inca 15 minute pe foc, dupa care adaugati sare si piper dupa gust.

Stingeti focul, curatati usturoiul, tocati-l marunt si adaugati-l in ostropel, fara insa sa amestecati cu lingura. Acoperiti cratita cu un capac si lasati-o la odihna timp de 15 minute. La final puteti servi cu mamaliguta calda. Pofta buna!

Ostropel de pui. Secretul ca sa-ti iasa dulce si cremos

 

Taguri: