Otitele la copii - cum protejăm urechile celor mici?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:14

Ai o durere de urechi? Iată cum îţi poţi da seama dacă este vorba despre o simplă răceală sau despre o infecţie a urechii numită otită medie.

Cum se deosebeşte durerea de ureche datorată răcelii de cea produsă de otită?

O durere a urechii cauzată de o simplă răceală poate fi ascuţită, surdă sau poate avea caracter de arsură, având o intensitate ce poate varia de la simplă jenă la durere puternică. Chiar dacă lichidul de la nivelul urechii nu este infectat, acesta presează pe timpan, cauzând umflarea acestuia sau determinând pulsaţii ale timpanului.

În cazul durerii cauzate de răceală, se asociază insomnia, febră şi secretile nazale verzui sau galbene.

Întrucât răcelile sunt autolimitate, durerea de ureche dispare de la sine. Totuşi, dacă aveţi o durere de urechi, poate fi incriminată şi o infecţie otica, şi în acest caz se recomandă consultul medical în vederea diagnosticării şi tratării adecvate.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Uneori iniţial apare durerea cauzată de răceală, şi abia apoi apare

suprainfecţia secundară. Aceste infecţii ale urechii survin de obicei brusc şi sunt însoţite de dureri atroce încă de la început. Aceste manifestări apar deoarece terminaţiile nervoase de la nivelul timpanului răspund la creşterea presiunii din ureche prin producerea unei senzaţii dureroase. După ce tensiunea de la nivelul timpanului scade, şi durerea se atenuează.

Nu folosiţi beţişoare pentru curăţarea urechilor!

 

Taguri: