OTRAVA DIN FARFURIE! Carnea procesata, UN PERICOL pentru sanatatea ta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 07 nov 2020, 15:40

Nutritionistii au vesti proaste pentru gurmanzi!

Carnea procesata poate duce la moarte! Unul din treizeci de decese raportate este cauzat de consumul mai mult sau mai putin exagerat de carne procesata. Carnea procesata se foloseste la prepararea mezelurilor, carnatilor, hotdogilor, sunca, parizer, bacon, etc. Consumul de carne procesata creste riscul de a face boli de inima, dar si cancer. Specialistii sustin ca o persoana nu ar trebui sa manance mai mult de 20 de grame pe zi de produse din carne procesata.


Scadalul carnii de cal a zguduit industria alimentara din Europa. Oamenii au inceput sa devina din ce in ce mai interesati de ceea ce pun in farfurie. Cu aceasta ocazie, nutritionistii atrag atentia asupra carnii procesate, alcatuita in mare parte din resturi care nu pot fi vandute separat cum ar fi copite, gheara, oase, zgarciuri, articulatii, etc care au o concentratie ridicata de grasime si colesterol.

Barbatii si femeile care consuma in mod exagerat carne procesata au risc mai mare de a suferi o moarte prematura, in special din cauza bolilor cardiovasculare sau a cancerului
”, au declarat expertii. Studiile arata ca cei care consuma mai mult de 160 de grame de carne procesata pe zi, prezinta un risc de 72% de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Mai ales ca s-a demonstrat ca cei care prefera produsele din carne procesata nu au, in general, un stil de viata sanatos. Studiul a fost publicat in revista britanica “BMC Medicine”, specialistii recomandand consumul a cel mult 20 de grame de carne procesata pe zi, adica doar o felie de mezel, sunca, bacon, parizer sau un singur carnat, hotdog sau cremvursti.


/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/carne-bc59ba49989cb5839cf7425142d04186.jpg
Sursa foto: Alamy

 

Taguri: