OTRAVA din painea pe care o mancam zilnic. Medicii sunt in ALERTA!

Autor: Raluca Vitu

Painea coapta din aluat congelat sau parizerul scad speranta de viata cu 14%.

Conservele de carne, produsele de panificatie congelate si anumite mezeluri sunt cateva alimente ultraprocesate care se regasesc si pe masa romanilor in fiecare zi.

Concluzia este a oamenilor de stiinta si vine in urma unui studiu elaborat efectuat in Franta, timp de 7 ani, la care au participat 44.000 de persoane.

Cu toate acestea, chiar daca sunt constienti ca sunt nesanatoase, oamenii continua sa le achizitioneze si sa le consume, din comoditate, dar mai ales din lipsa de timp.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alimentele ultraprocesate reprezinta produsele care trebuie sa treaca prin mai multe stadii de preparare. Cum este, de exemplu, parizerul trebuie maruntit, uscat, fiert si afumat pentru a fi pregatit corect.

Astfel, potrivit specialistilor, cu cat trec prin mai multe procese de preparare, cu atat pierd mai multi nutrienti.

„Boala cardiovasculara, diabetul, obezitatea, cresc de trigliceridele, colesterol, caria dentara in special la copii, toate acestea sunt boli extrem de grave si de la varste mici incepand cu aceste boli si expusi la aceste boli, la fel, risc de boli degenerative de la varste foarte mici. Aceste alimente ultraprocesate, ucid usor”, a spus Lygia Alexandrescu, medic nutritionist, conform digi24.ro.