Otrava sobolani cu efect instantaneu este cea mai eficientă alegere, deoarece împiedică rozătoarele să o împrăștie și să expună animalele domestice din gospodărie pericolului de ingestie a substanței.
Iată 5 boli periculoase care pot fi răspândite de șoareci și șobolani:
- Hantavirusul – este o boală care îți pune în pericol viața și care, până în prezent, nu are tratament sau vaccin. Simptomele includ: febră, oboseală, dureri musculare, diaree, dureri abdominale, greață și vărsături.
- Virusul coriomeningitei limfocitare – este transmis, de regulă, de șoarecii care invadează casele oamenilor. Este o boală extrem de periculoasă, deoarece persoana infectată va avea de suferit la nivel neurologic;
- Pesta – cunoscută în termeni populari drept ciumă, această boală a ucis milioane de oameni în Evul Mediu. În prezent, ea poate fi adusă în casa ta chiar de rozătoare, motiv pentru care trebuie să ai în vedere instalarea unor capcane cu raticide, cu efect instant;
- Salmonella – unele rozătoare poartă această bacterie în tractul lor digestiv, iar contactul oamenilor cu alimentele contaminate poate reprezenta un risc semnificativ de îmbolnăvire;
- Febra mușcăturii de șobolan – este contactată atunci când omul sau animalul este mușcat sau zgâriat de o rozătoare infectată cu una dintre cele două tipuri de bacterii (Streptobacillus moniliformis sau Spirillum minus)
Raticidele din gama PlantMaster.ro pot fi folosite cu rezultate maxime atât pentru îndepărtarea rozătoarelor din locuință, cât și din grădină și anexele din curte.
Tipuri de otravă pentru șobolani care să te ajute să protejezi animalele domestice
Există o mulțime de metode de combatere a rozătoarelor, astfel încât otrava șobolani să nu fie extinsă la nivelul casei sau a întregii gospodării. Iată câteva dintre metodele sigure de a folosi raticide:
- raticide cu efect anticoagulant – provoacă moartea rozătoarelor în urma ingerării. Acestea trebuie folosite cu atenție deoarece șoarecii și șobolanii nu vor muri instant, așa că ai grijă să plasezi capcanele în locuri în care nu ajung animalele domestice sau copiii;
- raticide anticoagulante cu gust amar – acestea previn consumul accidentar de către om sau de către animalele de casă;
- momeli cu otravă pentru șobolani – este soluția ideală pentru combaterea acestor vietăți ce pun în pericol sănătatea familiei, a animalelor din gospodărie, dar și a bunurilor materiale și a recoltelor. Acest tip de raticid conține antractanți alimentari (arahide), care, în combinație cu substanțele active, atrage și elimină șoarecii și șobolanii. Specialiștii recomandă, pentru efect maxim, ca momeala să fie amplasată în apropierea unui vas cu apă.
- Plăcile adezive (lipiciul special pe care se pune momeala) – reprezintă o soluție extrem de utilă și practică, deoarece este ușor de folosit. În locul capcanelor, poți alege plăcile adezive, pe care să plasezi momeala și, în momentul în care șobolanul încearcă să mănânce momeala, rămâne blocat din cauza lipiciului.
- Stația de intoxicare – este o soluție extrem de versatilă, ce poate fi adaptată oricărui tip de momeală cu otravă pentru șobolani (pastă, pulbere, parafinată). Aceasta poate fi amplasată atât în interior, cât și în exteriorul clădirilor.