Oua rosii in 3 feluri (oua rosii, oua rosii cu modele si oua inrosite natural)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:57

Cost estimativ: 35 lei pentru 30 oua


Ingrediente

30 oua
1 plic de vopsea la cald
1 lingura de otet
1 lingura de ulei
O lingura de sare

1 ciorap de dama
O legatura patrunjel sau hasmatuchi
Alte ierburi (marar, papadie)

Pentru vopsea naturala:
Coaja de la cateva cepe rosii, sfecla pentru culoarea rosie


Mod de preparare


Varianta 1

Ouale se spala cu apa si otet, se sterg bine.
Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert, apoi colorantul de oua, asa cum scrie pe pachet.
Ouale simple se introduc in apa clocotita si se tin la fiert dupa timpul indicat de producator. Se scot ouale si se lasa sa se raceasca putin, se ia un servetel si se ung cu ulei pentru a avea un luciu aparte.


Varianta 2

Ouale cu modele din ierburi se fac la fel insa inainte de a fi introduse la fiert se baga ouale intr-un ciorap de dama, se introduc si plantele ce ne vor da modelul
si se leaga bine ciorapul.
Se strange ciorapul cu o ata.
In acelasi ciorap se pot pune mai multe oua.


Varianta 3 (pentru ouale vopsite natural)

Se pune la fiert o oala cu apa in care se pun coji de ceapa rosie.
Se fierb pentru cateva minute, apoi se adauga sfecla rosie rasa marunt
In apa ce incepe sa fiarba dupa ce s-a pus sfecla, se lasa focul mic si se fierb ouale cu model sau fara, timp de 5-10 minute in functie de cat de moi le vrem.


Un sfat pentru a face oua moi, ar fi sa tineti ouale la fiert doar 3 minute, apoi sa le scoateti in apa rece ca gheata. Astfel culoarea sa fixeaza de la socul termic si se si opreste din fiert pentru a ramane galbenusul moale.


 

Taguri: