Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și destul de rapid, atrăgătoare ca aspect, dar și delicioase la gust. Putem apela oricând la aceste aperitive, fie pentru o masă festivă, fie pur și simplu pentru o masă frumos decorată în familie. Iată câteva rețete de ouă umplute.
Cele mai ușoare și delicioase rețete de ouă umplute
Ouă umplute cu sos de salsa
- gălbenușurile de la cinci ouă fierte
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță boia dulce
- 2 linguri sos salsa iute
- gogoșar murat tocat mărunt
- 2 linguri maioneză
- 1 linguriță muștar
- sare
Pentru a decora ouăle aveți nevoie de boia picantă și gogoșar proaspăt tocat mărunt.
Sosul de salsa:
Aveți nevoie de 10 minute pentru a face sosul de salsa acasă. Vă trebuie un blender și câteva ingrediente simple care se găsesc în cămara fiecărei gospodine.
- 800 g roșii decojite
- 1 cană de pătrunjel tocat
- 2 ardei iuți
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un blender, iar pentru a le încorpora amestecă-le de la început cu o spatulă. Oprește blenderul din când în când pentru a amesteca și pentru a gusta din compoziție. Mixezi până arată așa cum îți dorești, apoi adaugă sare și lămâie dacă mai este nevoie. Îl torni apoi într-un bol și îl pui la rece, la frigider, cu cel puțin jumătate de oră înainte de a-l folosi, servi.
Sosul poate fi păstrat maximum o săptămână la rece.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Cum se prepară maioneza de post rapid și ușor
Ouă umplute cu bacon
- gălbenușurile de la cinci ouă fierte
- 3-4 felii bacon prăjit
- brânză tip cheddar tăiate cubulețe mici
- sare și piper
- 3 linguri smântână
- ceapă verde tocată mărunt
Pentru a decora ouăle, folosiți ceapa verde tocată mărunt și bacon.
Ouă umplute cu maioneză și castraveți murați
- gălbenușurile de la cinci ouă fierte
- 2-3 castraveți murați pe care îi tăiați mărunt
- sare și piper
- 3 linguri maioneză
- 1 lingură muștar
Pentru a decora ouăle, folosiți pătrunjel și boia dulce.
Ouă umplute cu avocado și usturoi
- gălbenușurile de la cinci ouă fierte
- 1 avocado
- un sfert ardei gras verde
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare
- 1 usturoi tocat mărunt
- 1 roșie
- un sfert ceapă roșie
Pentru a decora ouăle, puteți folosiți pătrunje tocat.
Citeste si: Cum se prepară cea mai bună friptură de miel la ceaun
Mode de preparare compoziție pentru ouăle umplute:
Pentru început, trebuie să fierbeți ouăle 15 minute la foc mediu. Timpul se calculează după ce apa începe să fiarbă. După ce ați fiert ouăle lăsați-le să se răcească câteva minute, apoi le puneți într-un castron cu apă rece pentru o decojire mai rapidă. Apoi se taie ouăle în jumătăți. Amestecați gălbenușurile cu ingredientele în funcție de rețeta pe care vreți să o faceți. După ce amestecul este gata începeți să umpleți fiecare jumătate de ou cu compoziția pe care ați obținut-o. În final puteți orna ouăle în funcție de gusturile pe care le aveți.