Ouă umplute pentru masa festivă de sarbatori. Cele mai simple rețete pe care trebuie le încercați acasă

Author: Ana Dinu
Actualizat: 23 iul 2022, 21:00
Retete ouă umplute Foto(4)
Cele mai delicioase retete de oua umplute

Ouăle umplute, un aperitiv extrem de gustos care nu trebuie să lipsească de pe mesele de sarbatori. Iată cele mai simple rețete de ouă umplute pe care orice gospodină le poate face.

Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și destul de rapid, atrăgătoare ca aspect, dar și delicioase la gust. Putem apela oricând la aceste aperitive, fie pentru o masă festivă, fie pur și simplu pentru o masă frumos decorată în familie. Iată câteva rețete de ouă umplute.

Cele mai ușoare și delicioase rețete de ouă umplute 

Ouă umplute cu sos de salsa

  • gălbenușurile de la cinci ouă fierte
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri sos salsa iute
  • gogoșar murat tocat mărunt
  • 2 linguri maioneză
  • 1 linguriță muștar
  • sare

Pentru a decora ouăle aveți nevoie de boia picantă și gogoșar proaspăt tocat mărunt.

Sosul de salsa:

Aveți nevoie de 10 minute pentru a face sosul de salsa acasă. Vă trebuie un blender și câteva ingrediente simple care se găsesc în cămara fiecărei gospodine.

  • 800 g roșii decojite
  • 1 cană de pătrunjel tocat
  • 2 ardei iuți
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare: 

Se pun toate ingredientele într-un blender, iar pentru a le încorpora amestecă-le de la început cu o spatulă. Oprește blenderul din când în când pentru a amesteca și pentru a gusta din compoziție. Mixezi până arată așa cum îți dorești, apoi adaugă sare și lămâie dacă mai este nevoie. Îl torni apoi într-un bol și îl pui la rece, la frigider, cu cel puțin jumătate de oră înainte de a-l folosi, servi.

Sosul poate fi păstrat maximum o săptămână la rece.  

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Cum se prepară maioneza de post rapid și ușor

Ouă umplute cu bacon

  • gălbenușurile de la cinci ouă fierte
  • 3-4 felii bacon prăjit
  • brânză tip cheddar tăiate cubulețe mici
  • sare și piper
  • 3 linguri smântână
  • ceapă verde tocată mărunt

Pentru a decora ouăle, folosiți ceapa verde tocată mărunt și bacon.

Ouă umplute cu maioneză și castraveți murați

  • gălbenușurile de la cinci ouă fierte
  • 2-3 castraveți murați pe care îi tăiați mărunt
  • sare și piper
  • 3 linguri maioneză
  • 1 lingură muștar

Pentru a decora ouăle, folosiți pătrunjel și boia dulce.

Ouă umplute cu avocado și usturoi

  • gălbenușurile de la cinci ouă fierte
  • 1 avocado
  • un sfert ardei gras verde
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • 1 usturoi tocat mărunt
  • 1 roșie 
  • un sfert ceapă roșie

Pentru a decora ouăle, puteți folosiți pătrunje tocat. 

Citeste si: Cum se prepară cea mai bună friptură de miel la ceaun

Mode de preparare compoziție pentru ouăle umplute:

Pentru început, trebuie să fierbeți ouăle 15 minute la foc mediu. Timpul se calculează după ce apa începe să fiarbă. După ce ați fiert ouăle lăsați-le să se răcească câteva minute, apoi le puneți într-un castron cu apă rece pentru o decojire mai rapidă. Apoi se taie ouăle în jumătăți. Amestecați gălbenușurile cu ingredientele în funcție de rețeta pe care vreți să o faceți. După ce amestecul este gata începeți să umpleți fiecare jumătate de ou cu compoziția pe care ați obținut-o. În final puteți orna ouăle în funcție de gusturile pe care le aveți.

 

 

Taguri: