Ouale umplute reprezinta o alegere extrem de buna pentru un aperitiv sau o gustare. Pe langa aspectul placut, care poate da o nota vesela oricarei mese, ouale umplute sunt satioase si, in acelasi timp, sanatoase.
In plus nu se prepara foarte greu, iar combinatiile care pot fi incercate sunt nelimitate; aproape intotdeauna rezultatul final va fi unul excelent.
Iata cateva retete de oua umplute pe care le poti pregati usor acasa.
Citeste si: Oua rosii: cum faci oua rosii vopsite natural. Metoda rapida
Oua umplute: reteta cu mustar
Pentru a prepara oua umplute cu mustar ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 oua, 3 linguri de ulei, 2 linguri de mustar, 2 linguri de marar, 1 lingurita de zahar, sare si 20 de masline.
Mod de preparare: Fierbe ouale tari, dupa care curata-le si taie-le pe lungime. Scobeste galbenusurile si adauga-le intr-un bol, peste care pui uleiul, sarea, mararul taiat marunt si zaharul. Amesteca intreg continutul pana cand obtii o pasta omogena.
Ulterior umple albusurile cu aceasta pasta si pune peste fiecare cate o maslina, din care ai scos in prealabil samburele.
Citeste si: Cum verifici dacă ouăle sunt fierte? Trucul care nu dă greș niciodată!
Oua umplute: reteta cu pate de porc
Pentru a prepara oua umplute cu pate de porc ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 oua, 2 cutii de pate de porc, marar, sare, piper, 2 linguri de smantana, 15 grame de unt, 3 linguri de mustar.
Mod de preparare: Fierbe ouale tari, curata-le de coaja si taie-le pe lungime, separand galbenusurile de albusuri.
Pregateste compozitia: intr-un bol pune galbenusurile, pateul de ficat, untul, smantana, sarea, piperul, mustarul si mararul tocat. Amesteca totul foarte bine, pana cand continutul se omogenizeaza.Se umple fiecare albus cu aceasta umplutura si se lasa la rece la frigider.
Citeste si: Greseli pe care nu stii ca le faci cand prajesti sau fierbi oua
Oua umplute: reteta cu ton
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Pentru a prepara oua umplute cu ton ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 oua, doua conserve de ton in ulei, doua cepe mari, sare, piper, 5 linguri de maioneza, 5 catei de usturoi.
Mod de preparare: fierbe ouale tari, curata-le de coaja si taie-le pe lungime in doua. Separa galbenusurile de albusuri. Ulterior intr-un bol amesteca galbenusurile cu tonul, cepele taiate marunt, sarea, piperul, maioneza si usturoiul maruntit.
Cand ai obtinut o pasta omogena umple jumatatile de albus, dupa care lasa rezultatul final la rece timp de 30 de minute.
Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice
Oua umplute: reteta cu branza
Pentru a prepara oua umplute cu branza ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 oua, 200 de grame de branza de vaca, 100 de grame de unt, ceapa verde, sare, piper.
Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie pe lungime, dupa care se separa galbenusurile de albusuri. Se trece la prepararea umpluturii. Intr-un bol se pun galbenusurile, branza de vaca, untul, sare si piper dupa gust si ceapa verde taiata marunt.
Se amesteca foarte bine pana cand se obtine o pasta omogena dupa care se umplu jumatatile de albus cu aceasta pasta.
Citeste si: Cate oua rosii e sanatos sa mananci de Paste? Sfaturi pretioase de la nutritionist
Oua umplute: reteta cu avocado
Pentru a prepara oua umplute cu avocado ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 oua, 200 de grame de avocado, 150 de grame de crema de branza, 3 catei de usturoi, o lingurita de zeama de lamaie, sare si piper.
Se fierb cele 10 oua tari, dupa care se racesc, se curata de coaja, se taie pe lungime si se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol se pun galbenusurile, miezul de avocado, crema de branza, sare si piper dupa gust, usturoiul taiat marunt si zeama de lamaie.
Se amesteca totul pana cand se obtine o pasta omogena dupa care se umplu jumatatile de albus cu aceasta crema.
Oua umplute: reteta cu ardei
Pentru a prepara oua umplute cu ardei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 oua, 10 linguri de pasta de ardei, 4 linguri de smantana, o lingura de mustar, o legatura de patrunjel, sare si piper.
Mod de preparare: se fierb cele 10 oua tari, se curata de coaja, se taie in doua pe lungime si se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu celelalte ingrediente: se pun peste ele pasta de ardei, smantana, mararul si patrunjelul tocate marunt, sare si piper dupa gust.
Se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena dupa care se umplu jumatatile de albus.
Oua umplute: cum verifici daca oul s-a fiert tare
Ca regula generala ouale nu trebuie bagate direct in apa fiarta sau fierte foarte mult deoarece coaja lor se poate crapa. Pentru a fierbe un ou tare pune-l in ibric, adauga peste el apa la temperatura camerei dupa care aseaza-l la fiert pe aragaz.
Tine ibricul pe aragaz pana cand apa da in clocot, dupa care da-l la o parte si lasa oul in continuare in el timp de aproximativ 14 minute. Ouale nu trebuie tinute incontinuu in apa fiarta, ele se gatesc in continuare dupa ce ibricul este luat de pe foc.
Exista un truc simplu si eficient cu ajutorul caruia poti verifica daca un ou s-a fiert tare sau nu. Scoate oul din ibric, pune-l pe masa si incearca sa il invarti, asemenea unui titirez.
Daca oul se invarte rapid si usor inseamna ca s-a fiert tare si poate fi folosit cu succes pentru a prepara oua umplute.