Am pregătit pentru dumneavoastră o selecție de rețete rapide și gustoase de ouă umplute pe care să le încercați de Paște. Cu maioneză sau fără, cu pate de pasăre sau porc, cu ton sau avocado, ouăle umplute sunt aperitivele perfecte pe care să le puneți pe masa de Paște.
Rețetă ouă umplute cu brânză și smântână de Paște
INGREDIENTE:
- 8 ouă fierte
- 100 g brânză rasă
- 2 linguri smântână proaspătă
- o ceapă tăiată mărunt
- câteva frunze de pătrunjel proaspăt
- sare și piper
MOD DE PREPARARE ouă umplute cu brânză și smântănă de Paște
Într-un bol, amestecă bine gălbenușurile fierte, ceapa tocată, brânza rasă, smântâna, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Umple jumătățile de ouă cu această compoziție, apoi introdu-le la cuptor pentru 2-3 minute, la foc potrivit, pentru a se rumeni puțin. Ouăle umplute pot fi servite pe frunze de salată.
Citeste si: Cum se face borșul de miel după rețete tradiționale românești. Pune pe masa de Paște gustul de odinioară
Rețetă ouă umplute cu pate pentru masa de Paște
INGREDIENTE
- 1 cutie de pate de porc, pui, curcan, etc
- 1 legatura mărar
- 6 ouă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingura smântână
- 10 g unt
- 2 linguri muştar
- 6 gălbenuşuri
MOD
Se pun ouăle la fiert şi se lasă 5-6 minute. După ce s-au fiert se lasă în apă rece câteva minute ca să se răcească și să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle, se taie în jumătăţi şi se scot gălbenuşurile.
Separat într-un bol se pun gălbenuşurile, untul, pateul de ficat, sarea, piperul smântâna, muştarul şi mărarul tocat mărunt.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Se umplu albuşurile cu această cremă cu linguriţa sau cu poşul şi se lasă câteva minute la frigider.
Ouăle umplute se servesc ornate cu frunzuliţe de pătrunjel şi cu măsline tăiate sau gogoşar acru. Puteţi să le ornaţi cum doriţi şi să le serviţi împreună cu alte aperitive reci sau calde.
Citeste si: Drob gustos fără carne. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște
Ouă umplute cu ton și capere de Paște
INGREDIENTE:
- 5 ouă fierte
- o linguriță de maioneză
- 100 gr conservă de ton
- o lingură capere
- sare
- piper
- pătrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE ouă umplute cu ton și capere
Ouăle se fierb, se curăță și se taie în jumătăți.
Cu o linguriță se scot gălbenușurile care se amestecă cu tonul scurs bine, caperele, sare, piper si maioneza și se blenduiesc până se obține o pastă.
Citeste si: Friptură fragedă de curcan. Un adevărat deliciu pentru masa de Paște
Vom umple albușurile cu pasta bine omogenizată, iar apoi vom decora ouăle umplute cu capere si pătrunjel.
Ouă umplute cu pastă de avocado pentru masa de Paști
INGREDIENTE:
- 3 avocado
- sucul de la jumătate de lămâie
- 6 ouă
- 200 g iaurt
- sare
- piper
Citeste si: Cozonac baby friendly, pufos și fără zahăr. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște
MOD DE PREPARARE ouă umplute cu pastă de avocado
Se fierb ouăle, apoi gălbenușurile se amestecă cu avocado, iaurt și zeamă de lămâie. Se adaugă sare și piper după gust. Puneți pasta astfel obținută în albușuri și decorați ouăle umplute după cum doriți.
SURSE: avantaje.ro , reteteunica.ro , poftăbună.com