„Oui!” / Moment inedit la Jocurile Olimpice de la Paris: Atleta Alice Finot și-a cerut în căsătorie iubitul imediat după cursă

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 08 aug 2024, 13:32

Alice Finot și-a cerut iubitul în căsătorie imediat după cursă

Sursa: Captură X

Atleta franceză Alice Finot a surprins pe toată lumea după ce a stabilit un record european la proba de 3.000 de metri obstacole la Jocurile Olimpice de la Paris, cerându-și iubitul în căsătorie imediat după cursă.

Alice Finot, o talentată alergătoare franceză, a fost în centrul atenției la Jocurile Olimpice de la Paris nu doar datorită performanței sale remarcabile pe pistă, ci și prin gestul său emoționant și inedit care a urmat după încheierea cursei. Finot a reușit să doboare recordul european în proba de 3.000 de metri obstacole, terminând cursa cu un timp extraordinar de 8 minute și 58,67 secunde.

Alice Finot a ratat podiumul, dar a avut parte de cel mai emoționant moment

Această performanță a plasat-o pe locul patru, în spatele medaliaților Winfred Yavi din Bahrain (aur), Peruth Chemutai din Uganda (argint) și Faith Cherotich din Kenya (bronz), toate patru alergătoare reușind să termine sub pragul de nouă minute, o realizare istorică în atletismul feminin.

Deși a ratat podiumul, Alice Finot a devenit o adevărată eroină a serii datorită gestului său curajos și romantic. Imediat după ce a trecut linia de sosire și și-a recăpătat suflul, Finot și-a cerut iubitul în căsătorie chiar pe stadion, în fața miilor de spectatori și a camerelor de filmat.

În loc să urmeze tradiția clasică, unde bărbatul îngenunchează pentru a oferi inelul, Finot a fost cea care a făcut acest gest. În loc de inel, ea a folosit o insignă pe care o avea ascunsă în spatele ecusonului de pe tricoul său de competiție.

Citește și: Crește prețul apartamentelor din România: Care sunt orașele cu cele mai mari cereri de cumpărare în 2024

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Apar schimbări majore în sistemul bonus-malus de la RCA: Sancțiunile se vor da în funcție de gravitatea accidentului

Momentul viral cu atleta care-și cere iubitul în căsătorie

Cu inima bătând puternic și emoțiile vizibile, Alice s-a așezat în genunchi și i-a cerut mâna iubitului său, surprinzându-l complet. Momentul a fost încărcat de emoție, iar reacția iubitului ei a fost una pe măsură: copleșit de bucurie și emoție, acesta a spus „da” – sau, mai corect spus, „oui”. Cei doi s-au sărutat în aplauzele și uralele spectatorilor, iar Alice i-a prins insigna de tricou, simbolizând astfel legământul lor.

Scena a fost rapid preluată de rețelele de socializare și a devenit virală, generând un val de simpatie și admirație din partea publicului din întreaga lume. Este un exemplu perfect de inversare drăgălașă a rolurilor tradiționale în cererile în căsătorie, subliniind curajul și inițiativa lui Finot. Într-un sport dominat adesea de stereotipuri și așteptări rigide, gestul atletei franceze a fost o gură de aer proaspăt și un exemplu de iubire autentică și neconvențională.

Pe lângă performanța sportivă de excepție, Alice Finot a demonstrat că adevărata măreție vine din gesturi de inimă și din capacitatea de a îndrăzni să fii diferit. Cererea ei în căsătorie, făcută în lumina reflectoarelor și a emoțiilor de după cursă, va rămâne cu siguranță în memoria colectivă ca unul dintre cele mai memorabile momente ale Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Momentul viral poate fi urmărit în materialul de mai jos: