Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toți beneficiarii înainte de Paște. Anunțul făcut de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 apr 2023, 10:14

Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toți beneficiarii înainte de Paște

Sursa: Facebook Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene

Nu toate persoanele vulnerabile vor putea să beneficieze de pachetele cu alimente îaninte de sărbătorile pascale. Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene.

Ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene, Marcel Boloș, a anunțat că doar jumătate din persoanele vulnerabile din România vor putea primi pachetele cu alimente înainte de Noaptea de Înviere. 

Citește și: Tichete cadou de Paște în valoare de 300 de lei. Angajații care vor beneficia de atenția financiară

Pachetele cu alimente nu vor ajunge înainte de Paște la toți beneficiarii

Puțin peste jumătate din beneficiarii pachetelor alimentare nu vor primi acest ajutor înainte de masa de Paște, așa cum declarase Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene, în urmă cu câteva zile. Deși pachetele cu alimente nu vor fi primite de persoanele vulnerabile înainte de Noaptea de Înviere, ministrul spune că cei 250 de lei vor intra pe cardurile sociale până la sărbătorile pascale, pentru ca oamenii să își cumpere toate alimentele necesare pentru ziua de sărbătoare.

„Guvernul României, în ședință, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, ca să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii practic vor fi pe card, adică până în Joia Mare.  Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri”, a explicat ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Persoanele vulnerabile ce ar fi trebuit să primească aceste pachete înainte de Paște vor putea să primească pachetele alimentare în luna mai a anului 2023.

Ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene a declarat că pachetele sunt distribuite conform unui grafic, ce are o durată de 3 luni, însă acesta cere ca distribuția acestor pachete alimentare să fie realizată într-un mod mai accelerat, mai ales să se găsească o rezolvare cu privire la cozile la care oamenii trebuie să stea.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 2.000 de lei. Deciziile la care s-a ajuns, după zile întregi de dezbateri

Ce alimente conțin pachetele

Pachetele alimentare pe care peste 1,2 milioane de persoane vulnerabile ar trebui să le primească înainte de Paște cântăresc 25 de kilograme. „Mai avem și cele peste 700.000 de pachete de alimente, de câte 25 de kilograme fiecare. Acestea vor ajunge înainte de Paște, e vorba de un prim lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni”,  a anunțat Marcel Boloș.  

Iată ce alimente conțin pachetele pe care persoanele vulnerabile ar fi trebuit să le primească înainte de Paște:

  • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
  • mălai (4 pungi de 1 kg);
  • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
  • ulei (4 sticle de 1 l);
  • zahăr (2 pungi de 1 kg);
  • orez (4 pungi de 1 kg);
  • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
  • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
  • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
  • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
  • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
  • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Citește și: Cât costă un miel în 2023? Vești proaste înainte de Paște!

Sursa: Facebook Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europeneromaniatv.net