Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toți beneficiarii înainte de Paște. Marcel Boloș a cerut grăbirea procesului de distribuție

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 dec 2023, 06:25

Ministrul a precizat că cei 250 de lei vor intra pe cardurile sociale până în Paște

Sursa: playtech.ro

Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toți beneficiarii până în Paște, așa cum se spusese în urmă cu doar câteva zile, iar Marcel Boloș a anunțat că puțin peste jumătate dintre persoanele eligibile vor primi coletele.

Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toată lumea înainte de Paște, deși acestea reprezintă, pentru mulți, singura modalitate pentru a pune ceva pe masă.

Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toată lumea înainte de Paște

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a menționat că puțin peste jumătate din toate persoanele eligibile va primi pachetele cu alimente și a cerut ca distribuirea acestora să fie urgentată.

Cu toate acestea, ministrul a precizat că cei 250 de lei vor intra pe cardurile sociale până în Paște, pentru ca românii care le vor primi să poată cumpăra cele necesare.

„Guvernul României, în ședința de săptămâna trecută, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii vor fi pe card.

Până în Joia Mare. Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri”,
a declarat Marcel Boloș.

Citește și: Românii își pot investi banii în titluri de stat. Dobânzile care pot fi primite pentru o perioadă de un an

În ceea ce privește pachetele cu alimente, aproximativ 1,2 milioane de români vor trebui să le primească, iar primul lot, care va ajunge înainte de Paște, va fi alcătuit din mai mult de 700.000

de pachete.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Marcel Boloș explică întârzierea livrărilor pachetelor cu alimente

Marcel Boloș a precizat că pachetele sunt livrate conform unui grafic de distribuție, iar acesta are o durată de trei luni. Pachetele încep să fie livrate din luna martie și vor fi trimise beneficiarilor inclusiv în luna mai.

Din cauza timpului îndelungat de livrare al pachetelor și din cauza faptului că acestea vor ajunge la multe persoane după Paște, Marcel Boloș a cerut ca distribuția să se facă într-un mod mai accelerat, pentru a nu mai exista astfel de impedimente.

„Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția.

Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, să nu mai fie cozile acelea pe care televiziunile le prezintă.

Citește și: Cele șase schimbări importante care vor viza pensiile românilor. Noutățile care prezintă interes pentru anumiți români

Nu fac cinste programului în sine și de aceea trebuie să fim mult mai atenți la felul în care sunt distribuite pachetele de alimente și beneficiarii intră în posesia lor”, a mai declarat acesta.

Pachetele cu alimente au plecat din județele Vaslui, Suceava, Iași, Dolj, Călărași și Bistrița-Năsăud și vor ajunge în cele aproximativ 3.200 de unități administrative.