Pachetele de toamna la cuptor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 25 - 30 lei pentru 4-6 persoane


Ingrediente

1 pachet foi de placinta
25 g unt pentru uns foile
Sare, piper
Ou pentru lipit marginile pachetelelor (sau apa)

Pentru umplutura vegetariana:
1 dovlecel mare
2 morcovi mari
1 cartof
1 varza foarte mica

Pentru umplutura de carne:
300 g carne tocata amestec
1 ceapa
1 morcov
1 catel usturoi
Mirodenii (cimbru, dafin)
Vin, daca avem, pentru aroma


Mod de preparare

Lasam la dezghetat la temperatura camerei pachetul de foi de
placinta.

Umplura de legume: dam prin razatoarea mare toate legumele si le amestecam intr-un bol, cu sare si piper pentru a le echilibra de gust. Stoarcem legumele pentru a nu fi prea zemoase.
Umplutura de carne: tocam o ceapa si un morcov marunt si le calim intr-o tigaie cu mirodenii (dafin, cimbru), sare si piper, adaugam carnea si calim in continuare pana se rumeneste carnea si se topeste grasimea.
Stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul, apoi scoatem compozitia sa se raceasca pe un servetel sa absoarba grasimea in exces.

Umplerea
Luam cu grija cate o foaie de placinta si o taiem in doua pentru a avea doua fasii egale.
Luam o lingura plina de compozitie si punem la unul dintre capete si rulam ca pe o sarma, avand grija sa acoperim capetele.
Cand suntem aproape la capatul pachetelului ungem foaia cu ou batut sau cu apa pentru a le ajuta sa se lipeasca si sa se inchida uniform.
Rulam pachetelele pe rand cu legume apoi cu carne, si le coacem pe o tava in cuptorul incins la 180 g pana devin aurii.
Se servesc calde cu un sos la alegere.

 

Taguri: