Ingrediente
1 pachet foi de placinta
25 g unt pentru uns foile
Sare, piper
Ou pentru lipit marginile pachetelelor (sau apa)
Pentru umplutura vegetariana:
1 dovlecel mare
2 morcovi mari
1 cartof
1 varza foarte mica
Pentru umplutura de carne:
300 g carne tocata amestec
1 ceapa
1 morcov
1 catel usturoi
Mirodenii (cimbru, dafin)
Vin, daca avem, pentru aroma
Mod de preparare
Lasam la dezghetat la temperatura camerei pachetul de foi de
Umplura de legume: dam prin razatoarea mare toate legumele si le amestecam intr-un bol, cu sare si piper pentru a le echilibra de gust. Stoarcem legumele pentru a nu fi prea zemoase.
Umplutura de carne: tocam o ceapa si un morcov marunt si le calim intr-o tigaie cu mirodenii (dafin, cimbru), sare si piper, adaugam carnea si calim in continuare pana se rumeneste carnea si se topeste grasimea.
Umplerea
Luam cu grija cate o foaie de placinta si o taiem in doua pentru a avea doua fasii egale.
Luam o lingura plina de compozitie si punem la unul dintre capete si rulam ca pe o sarma, avand grija sa acoperim capetele. Cand suntem aproape la capatul pachetelului ungem foaia cu ou batut sau cu apa pentru a le ajuta sa se lipeasca si sa se inchida uniform.
Rulam pachetelele pe rand cu legume apoi cu carne, si le coacem pe o tava in cuptorul incins la 180 g pana devin aurii.
Se servesc calde cu un sos la alegere.