Padurea neagra

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:59

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
125 g zahar
65 unt topit
100 g faina
30 g cacao

Pentru umplutura:
Coaja si zeama de la doua portocale
3linguri zahar
500 g visine
2-3 linguri coniac sau rom
400 ml smantana de frisca
100 g ciocolata neagra


Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°C.

Bateti ouale cu zaharul pana se tripleaza volumul si se ingroasa.
Cand acestea s-au batut bine adaugati untul si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati apoi faina si cacao amestecand usor sa isi pastreze structura cremoasa, spumoasa.
Dati la cuptor 30 minute.
Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca bine.

Zeama de protocala, cu coaja si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc pana se dizolva zaharul complet.

Adaugati visinele si fierbeti timp de 5 minute. luati de pe foc, adaugati alcoolul si strecurati bine tot siropul obtinut.
Incalziti usor 100 ml frisca in vasul in care ati fiert visinele, cand a fiert adaugati ciocolata si amestecati pana ce aceasta se topeste.
Bateti restul de frisca pana se intareste si nu curge de pe tel.
Intindeti blatul pe o suprafata de lucru.
Insiropati-l cu siropul de mai devreme, apoi intindeti crema de ciocolata in strat uniform.

Peste ciocolata intindeti firsca, iar deasupra visinele fierte anterior.
Optional, puteti sa rulati aceasta prajitura.
Asteptati cateva ore sa se lege frumos prajitura apoi taiati in felii.




 

Taguri: