Paine coapta pe varza si gulas, cum numai tanti Cornelia din Targu- Mures poate sa le faca!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 16:40

Tanti Cornelia ne da si reteta pentru 6 paini.

 Cinci linguri de sare, apa calduta si 10 kilograme de faina. Stie sa framante painea cu ochii inchisi in cei peste 50 de ani, de cand a furat reteta a granit zeci de mii de guri care au trecut pragul pensiunii la care lucreaza de cand se stie.

Ei....dar sa ne intoarcem la reteta. Aluatul se framanta bine pret de 20 de minute, iar apoi se lasa la dospit vreo doua ceasuri.
Suficient cat sa aiba timp sa pregateasca jarul din cuptor.

Iar in timp ce vreascurile trosnesc in cuptor, aluatul este transformat in 6 paini rotunde de toata frumusetea.Intr-o clipa, mingile de aluat sunt asezate pe frunze de varza cruda si asezate cu grija in cuptor. 

Pret de doua ore paine se rumeneste in voie in cuptorul pe vatra, pentru ca la sfarsit saIar acum sa notati cu atentie ingredientele de care aveti nevoie: carne de vita, ceapa, cartofi, ardei...


Odata incins uleiul din ceaun e randul cepei si al ardeilor tocati marunt sa se perpeleasca la foc incins, urmeaza cartofii si carenea care se stropesc din abundenta cu supa de vita. Trei ceasuri dureaza pana cand carnea de vita se fierbe si devine frageda. Se adauga cu grija toate celelalte condimente. La sfarsit se adauga cu grija si celebrele

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.