Paine de casa

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:57

Cost estimativ: 7 lei pentru o paine de 500 g


Ingrediente

500 g faina
1 cub de drojdie proaspata (25 g)
1 lingurita de sare
1 lingurita zahar
50 ml ulei sau unt topit
250 ml apa calduta
1 ou batut pentru uns


Mod de preparare

Apa calduta se amesteca cu drojdia maruntita si se toarna peste faina cernuta bine.
Se adauga uleiul (sau unt) si zaharul.

Cu o mana incepeti sa aduceti faina peste apa si framantati usor, usor pana incorporati cat mai multa compozitie.
Adaugati sarea si framatati pana cand obtineti un aluat elastic, tare si ferm, dar nu lipicios.
Transferati coca obtinuta pe o masa de lucru presarata cu faina din plin si framantati energic timp de 10 minute. Intr-un castron presarat cu faina puneti aluatul la crescut.
Cand acesta a crescut, puneti cu grija intr-o tava avand in vedere ca veti pierde mult volum.

Lasati tava la cald cateva minute sa se reaseze si sa reinceapa sa creasca.
Ungeti painea cu ou, presarati cu sare grunjoasa si dati la cuptorul inicns la 180°C timp de 40 minute.
Scoateti painea doar dupa ce ati verificat cu o scobitoare si aceasta iese uscata, semn ca este coapta in interior.



 

Taguri: