Palatul Buckingham a anunțat când va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea. Aceasta va marca un moment istoric din ultimii 120 de ani

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 oct 2022, 12:07

Palatul Buckingham a anunțat când va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea. Aceasta va marca un moment istoric din ultimii 120 de ani

Sursa: Getty Images, Wikimedia Commons

Palatul Buckingham a anunțat când va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea. Cu toate că Charles a devenit rege pe data de 8 septembrie, coroana o va primi mai târziu, în cadrul unei ceremonii istorice.

Charles a devenit rege pe data de 8 septembrie 2022, în aceeași zi în care Regina Elisabeta a II-a a decedat. Acesta a preluat puterea, dar nu și coroana, întrucât, conform protocolului, acest lucru trebuie să aibă loc la o distanță semnificativă de decesul fostului monarh.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat în anul 2023

Regele Charles al III-lea va primi coroana pe data de 6 mai 2023, în cadrul unei ceremonii care va avea loc Westminster Abbey.

De asemenea, Camilla, regina consoartă, va fi și ea încoronată în cadrul aceleiași ceremonii.

Încoronarea, care va avea loc pe data de 6 mai 2023, va reprezenta prima încoronare din ultimele șapte decenii, dar și prima care va avea loc într-o zi de sâmbătă. Ultima încoronare a fost a Reginei Elisabeta a II-a, în luna iunie a anului 1953.

Palatul Buckingham a anunțat că ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea va combina atât trecutul, cât și modernul.

Aceasta va fi „înrădăcinată în tradițiile de lungă durată”, în timp ce va „reflecta și rolul monarhului în prezent și va privi spre viitor”.

Citeste si: Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Fosta suverană a fost coborâtă în Cripta Regală de la Castelul Windsor

Deoarece Regele Charles al III-lea va avea vârsta de 74 de ani la momentul încoronării, aceasta va fi cea mai veche ceremonie de acest fel, conform BBC.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Regele Charles al III-lea ar putea beneficia de o ceremonie specială

Ceremonia de încoronare ar putea fi adaptată special pentru ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, iar aici este vorba de formularea jurământului sau de posibilitatea existenței unui element multiconfesional în cadrul slujbei.

O mare parte dintre ritualuri va fi pusă în aplicare, deoarece face parte, de secole, din acestă ceremonie, dar există posibilitatea ca noi elemente să fie introduse.

Monarhii trebuie să se așeze pe Scaunul Regelui Edward, din secolul al XIV-lea și primesc Coroana Sfântului Edward, din secolul al XVII-lea, din aur masiv.

De asemenea, aceștia vor primi și embleme ale rolului regal: inel, sceptru, glob.

„Încoronările, ca toate ritualurile, sunt adaptate, pentru a se potrivi cu vremurile. Regele Charles are un exercițiu de echilibru foarte dificil. Ce să păstreze, ce să desființeze, ce să modifice într-un mod modern", a transmis istoricul regal Robert Lacey.

Citeste si: Meghan Markle vrea să discute cu Regele Charles al III-lea. Moartea reginei a dus la o reapropiere în familia regală

Încoronarea Reginei Elisabeta a II-a a fost urmărită de peste 20 de milioane de persoane, iar, în ceea ce privește încoronarea Regelui Charles al III-lea, se așteaptă ca numărul celor care vor urmări slujba să fie de ordinul sutelor de milioane.

Mai mult decât atât, ceremonia din anul 2023 se așteaptă să fie și mai scurtă, în timp ce Regina Elisabeta a II-a a avut parte de o ceremonie care a durat trei ore.

 


Episodul 22 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D vineri, 26 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.