Pământul s-a cutremurat din nou în Turcia. Șase persoane au murit și 294 au fost rănite. Imagini dramatice filmate de camere | Video

Author: Diana Tilă

La două săptămâni după seismul major care a făcut peste mii de victime, pământul s-a cutremurat din nou în Turcia, aproape de granița cu Siria.

Șase persoane au murit și alte 294 au fost rănite, dintre care 18 sunt în stare gravă, după ce  două cutremure puternice au lovit din nou Turcia, seara trecută. Primul seism, de 6,4 pe Richter, s-a produs în zona Uzunbağ, provincia Hatay, la doar 16,7 kilometri adâncime. Trei minute mai târziu, un alt cutremur, de 5,8 pe Richter, a lovit în centrul orașului Samandag. Adâncimea cutremurului de 5,8 a fost de 7 kilometri, potrivit  CNN Turk

Citește și: Încă un cutremur în Turcia. Seismul a avut magnitudinea de 6,4

Pământul s-a cutremurat din nou în Turcia. Șase persoane au murit și 294 au fost rănite. Imagini dramatice filmate de camere| Video

Localnicii, mai ales sinistrații care trăiesc acum în corturi sau în alte adăposturi improvizate, au fost cuprinși de panică.

Spitalul de stat din portul Iskenderum Port și spitalul universitar Mustafa Kemal din Antakya au fost evacuate ca măsură de precauție, a informat agenția de presă DHA, iar pacienții care se aflau la terapie intensivă au fost transferați într-un spital de campanie. Centrul de coordonare al agenției AFAD a fost și el evacuat. Mai mult, a fost emisă o alertă de risc de scufundare pe litoralul turcesc, înainte de a fi ridicată.

Citește și: Un cuplu a fost găsit sub dărmături după aproape 300 de ore, cele mai grele ore din viaţa lor, în Turcia: "Allah este mare! Allah este mare!"

Mai multe construcții s-au prăbușit, iar în unele din localitățile deja devastate s-au ridicat uriași nori de praf. La fața locului s-au deplasat imediat salvatori, după ce autoritățile au fost alertate că mai multe clădiri s-au prăbușit în unele cartiere din districtele Defne și Samandağ și că există oameni prinși sub dărâmături.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În mediul online au apărut mai multe înregistrări dramatice din timpul cutremurului de 6,4. Noile cutremure au avut loc la o distanţă de 140 de kilometri sud de seismele de 7,7 şi de 7,6 produse pe 6 februarie în Kahramanmaraș, soldate cu cel puţin 46.000 de morţi în Turcia şi Siria.

Citește și: O nouă minune! O adolescentă de 17 ani a fost găsită în viață sub dărâmături, la 248 de ore de la devastatorul cutremur din Turcia| Video

 

 

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.