Până când sunt valabile polițele RCA emise de Euroins, după falimentul societății de asigurări?

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 14 mar 2024, 03:05

Tribunalul București a deschis procedura de faliment în cazul companiei

Sursa: freepik.com

Ce valabilitate au polițele RCA emise de Euroins? Tribunalul București a deschis procedura de faliment în cazul companiei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că polițele de asigurare emise de Euroins România  sunt valabile până la data de 8.09.2023, exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023. 

Citește și: Ce înseamnă procesul de recuperare a taxelor și cine este eligibil?

Ce valabilitate au polițele RCA emise de Euroins

Tribunalul București a confirmat vineri, 9 iunie 2023, starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 262/17.03.2023. După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. de a suspenda aplicarea deciziei A.S.F., Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului societății de asigurare.

În acest context, potrivit legislației în vigoare, A.S.F.

anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi (n.r. 9 iunie), respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023). 

ASF le cere clienților Euroins să se adreseze FGA

După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei

de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.).

Citește și: Cum se poate face denunțarea contractelor Euroins? Cererea de restituirea a banilor plătiți pentru poliță

AICI  puteți găsi pașii care trebuie urmați pentru a solicita despăgubirea, iar  AICI  pașii care trebuie urmați pentru restituirea primei.

Pentru a asigura echitatea în relația cu toți petenții, F.G.A.

înregistrează și analizează cererile în ordinea primirii acestora. Statusul cererilor de plată poate fi urmărit online pe site-ul F.G.A.  AICI.

Consiliul A.S.F. a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvență a societății, în condițiile existenței unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei. 

Sursă: www.asfromania.ro