Obligativitatea purtării măștii, precum şi distanţarea socială vor persista câţiva ani buni, potrivit managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.
Cât timp vom purta masca de protecție
Florin Roșu a declarat că va trebui să purtăm masca de protecție cel puțin încă doi ani. Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, masca de protecție va deveni un accesoriu important în viața noastră
„Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023.
Citeste si: Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Totodată, Florin Roșu a spus că purtatul măștii de protecție depinde foarte mult de dorința oamenilor de a se vaccina împotriva coronavirusului. Acesta este de părere că am putea fi nevoiți să ne vaccinăm o dată sau de două ori pe an împotriva virusului.
„Cred că vom coexista o perioadă lungă de timp, câteva zeci de ani, probabil chiar 10 – 20 de ani, va fi la fel ca virusul gripal şi vom avea opţiunea de a ne vaccina.
Programările pentru etapa a treia de vaccinare
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a explicat la Digi24 cum va funcționa programarea pentru a treia etapa de vaccinare.
"Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre", a spus Gheorghiță.