Până la 100.000 de persoane la o demonstrație pro-Palestina

Author: Bogdan Frațilă

La Londra, până la 100.000 de persoane au participat la o mare demonstrație pro-palestiniană prin cartierul guvernamental.

Sursa: PixaBay

La Londra, până la 100.000 de persoane au participat la o mare demonstrație pro-palestiniană prin cartierul guvernamental.

La Londra, până la 100.000 de persoane au participat la o mare demonstrație pro-palestiniană prin cartierul guvernamental. Autoritățile au cerut anterior să se țină cont și de durerea comunității evreiești.Zeci de mii de oameni s-au adunat la Londra pentru o manifestație pro-palestiniană. Demonstrația s-a mutat de la Marble Arch, în apropiere de Hyde Park, în cartierul guvernamental Whitehall. Poliția a estimat numărul participanților la "până la 100.000". fotografii au arătat oameni ținând steaguri palestiniene.

Pe pancarte se putea citi, de exemplu, "Opriți războiul din Gaza" și "Palestina liberă". Demonstranții au cerut, de asemenea, încetarea blocadei din Gaza, impusă de Israel după atacul terorist devastator al miliției Hamas. Poliția declarase anterior că nu vor fi tolerate nici violențele, nici aplauzele pentru Hamas, care este interzis în Marea Britanie.Agenția de presă a AP a raportat că unii manifestanți au scandat sloganul "De la râu la mare, Palestina va fi liberă".
Ministrul de interne Suella Braverman a criticat sloganul ca fiind antisemit, spunând că acesta a fost înțeles de mulți ca un apel la distrugerea Israelului. Sloganul se referea la teritoriul Israelului de la râul Iordan până la Marea Mediterană. Potrivit AP, organizațiile evreiești au cerut sistemului judiciar să clarifice dacă strigarea sloganului este pedepsită.

În mare parte fără incidente

Autoritățile britanice îi îndemnaseră anterior pe protestatari să nu piardă din vedere durerea și îngrijorarea comunității evreiești.

Potrivit poliției londoneze, numărul de infracțiuni antisemite raportate a crescut de 13 ori în octombrie față de anul precedent. Rapoartele privind infracțiunile antimusulmane au crescut de peste două ori. Poliția a raportat tulburări izolate și cazuri izolate de discursuri instigatoare la ură de la miting, dar, în general, protestul s-a desfășurat în mare parte fără incidente.Protestele au avut loc la două săptămâni după atacul terorist asupra Israelului. Militanții islamiști Hamas au invadat orașele de frontieră israeliene la 7 octombrie, provocând un masacru cu 1.400
de victime. Israelul a impus apoi o blocadă a Fâșiei Gaza și, de atunci, a atacat ținte din această zonă. Potrivit Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, controlat de Hamas, aproximativ 4.400 de persoane au murit.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Demonstrații în mai multe orașe din Germania

Oamenii au manifestat și astăzi pentru palestinieni în mai multe orașe germane.

Unii au strigat sloganuri anti-Israel și antisemite. La Berlin, poliția a declarat că a oprit o demonstrație din cauza unor apeluri antiisraeliene. Demonstrația a fost oprită "pentru a informa persoana responsabilă, precum și participanții, prin intermediul vehiculelor noastre cu difuzoare, că apelurile anti-israeliene nu vor mai fi tolerate", potrivit poliției.La rândul său, poliția din Düsseldorf a raportat "operațiuni intensive" cu mai multe demonstrații și un total de mii de participanți.
La un miting cu aproximativ 6.900 de participanți, au fost depuse mai multe plângeri penale- "printre altele, pentru incitare a poporului, apel la infracțiuni penale, precum și pentru încălcarea legii privind întrunirile și insultarea ofițerilor de poliție".Manifestații au fost raportate și la Nürnberg, Münster, Kassel și Hanovra. Potrivit poliției, toate acestea au fost pașnice.

Citește și: Calendar Ortodox pentru 22 octombrie 2023: Ce sfinți sunt pomeniți duminică? Rugăciune pentru liniștea sufletească

Citește și: Surpriză neașteptată pentru Lorena din partea lui Laurențiu! Tânărul i-a adus un mare buchet de trandafiri după ce a „pedepsit-o” și nu i-a dat voie să intre în casa băieților

Citește și: Simona Halep zâmbește din nou. Fostul lider mondial a surprins pe toată lumea cu ultima fotografie postată