Pandemia de Covid a mutat cumparaturile in mediul online

Author: Oana Iosif
Actualizat: 11 ian 2021, 17:10

Datorita pandemiei de Covid tot mai multi romani au preferat achizitiile online in detrimentul deplasarilor in magazinele de specialitate. Acest val a dus la cresteri uriase ale veniturilor comerciantilor din mediul virtual ceea ce a atras aparitia sau dezvoltarea diferitelor platforme care ofera ajutor in procesul de cumparare.

Analiza produselor prin intermediul site-urilor de recenzii

Site-urile de recenzii au aparut la scurt timp dupa ce in mediul virtual au inceput sa se dezvolte micile afaceri. Daca acum cativa ani site-urile prezentau recenziile cumparatorilor sub forma unor note, astazi ele ofera pe langa acestea o descriere complexa a bunurilor care urmeaza sa fie achizitionate. Alegerea va fi mult mai facila si mai precisa dupa parcurgerea avantajelor si dezavantajelor prezente in ghidului cumparatorului care nu lipsesc de pe aceste site-uri de analiza a produselor.

Odata cu crestearea vanzarilor din mediul online si-au facut tot mai mult aparitia acest tip de site-uri care nu fac altceva decat sa sprijine cumparatorul in procesul de achizitie, oferindu-i acestuia optiunea de a alege dintre cele mai bune produse existente pe piata in acel moment la un raport calitate/pret excelent.

Avantajul principal al existentei acestor site-uri de specialitate se manifesta prin simplificarea operatiunii de cautare a produselor si economisirea substantiala a timpului de navigare in scopul obtinerii produsului dorit. Astfel, clasamentele deja realizate de catre expertii in domeniu sintetizeaza cele mai bune, cele mai populare si cele mai cautate produse, fiind transparente fiecarei persoane interesate de o anumita gama de produse.

In alta ordine de idei, consultand un site de specialitate, putem beneficia pe rand de urmatoarele privilegii:

 

  • Economisirea timpului de cautare

  • Posibilitatea de a opta pentru unul dintre cele mai bune produse analizate de catre specialisti

  • Disponibilitatea obtinerii tuturor informatiilor necesare utilizarii produsului dorit

Permisiunea de a compara produse din aceeasi categorie vis-à-vis de calitate, fiabilitate si pret.

Putem sublinia eficacitatea consultarii unui site de review-uri de catre fiecare client in parte, aspect ce capata un contur din ce in ce mai pronuntat in sfera tehnologiei si a achizitiilor online.

Topul vanzarilor online in timpul pandemiei Covid 19

Romanii au fost mult mai atenti cu sanatatea lor astfel observam ca primele 3 pozitii sunt ocupate de produse care nu fac altceva decat sa ofere o siguranta din acest punct de vedere:

1. Masti de protectie

2. Dezinfectant

3. Termometre

Dat fiind faptul ca in aceasta perioada starea de urgenta a restrictionat tot mai mult plecarile de la domiciliu, romanii au incercat sa compenseze lipsurile aparute cu urmatoarele produse care completeaza pozitiile 4-6 din topul vanzarilor.

4. Drojdie

5. Masini de facut paine

6. Lazi si combine frigorifice

Odata cu restrictiile, munca si scoala s-au mutat acasa, lucru ce a dus la o crestere spectaculoasa a vanzarii urmatoarelor produse:

7. Laptop-uri, tablete, imprimante

8. Scaune de birou

Ultimele doua pozitii din top sunt completate de produse care contribuie la mentinerea unei sanatati optime. Petrecand tot mai mult timp in casa romanii si-au dat seama ca aerul ambiental trebuie sa fie mult mai calitativ si au apelat tot mai mult la aparatele de filtrat aerul. Deasemenea au ajuns la concluzia ca nici miscarea nu trebuie neglijata astfel ca nu au ezitat niciun moment cand au cumparat accesorii si echipamente fitness.

9. Umidificatoare si dezumidificatoare

10. Benzi de alergat si aparate fitness

Daca unii comercianti au tras lozul cel mare in timpul pandemiei de Covid 19, este evident ca altii au fost extrem de afectati incat au ajuns chiar la faliment. Vorbind strict de mediul online, cele mai afectate categorii au fost cele din zona auto, calatorii, fashion si parfumuri.

Cert este un lucru si anume ca se inregistreaza cea mai mare cresterea a vanzarilor din mediul virtual, iar acest lucru pare sa se stabilizeze deoarece fiecare individ isi da seama cat de usor si la indemana este sa cumperi online. Pe langa faptul ca se evita deplasarile, economisim timp pretios pe care il putem petrece cu cei dragi sau pe care il putem aloca celorlalte activitati.