Pandemia face ravagii. Sute de mii de romani ramasi someri abia au ce sa puna pe masa! Nu ratati duminica, de la ora 14:30, o editie emotionanta “Asta-i Romania", de la ora 14:30, la Kanal D!

Author: D.I.
Actualizat: 15 mai 2020, 12:17
Foto(4)

Duminica aceasta, de la 14:30, emisiunea “Asta-i Romania!” ne ofera un material inedit despre realitatea dura pe care o traiesc sute de mii de romani care se confrunta cu efectele pandemiei.

Sunt vremuri cumplite pentru sute de mii de romani care si-au pierdut locul de munca. Pandemia de coronavirus le-a afectat vietile asa cum nu-si puteau inchipui cu cateva luni in urma.

Fabricile si-au inchis portile, la fel si micile afaceri, iar economia intreaga are de suferit. De la inceputul starii de urgenta si pana acum, in Romania au fost suspendate sau incetate peste 1 milion de contracte de munca.

“Au fost zile cand s-a mancat o mamaliga, numai cartofi, o paine am impartit-o cu totii, ca sa ne fie bine; am avut o ceapa, am spart-o si am mancat-o cu totii. Nu ne-am dus sa cersim!”,  sunt vorbele Elenei Iacob, care a ramas, <peste noapte>, fara niciun venit.

Si ea ca si alte sute de mii de romani s-au trezit pe strazi dupa ce a lucrat ani de zile la o fabrica de confectii din Calarasi.

Cand a inceput criza, a fost concediata fara sa aiba dreptul nici macar somaj.

Citeste si: DOCUMENT: Cum arata si cum se completeaza noua declaratie pe proprie raspundere. Descarca aici noul formular

Citeste si: Ultima ora: probe anulate la BACALAUREAT 2020! Ce examene nu vor mai sustine elevii

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

“Ne-au spus ca e un virus si trebuie sa inchida fabrica, dupa care am primit vestea, acasa, ca eram dati afara, ca fabrica a dat faliment … de pe o zi pe alta. (…) Locul de munca l-am pierdut; in Jud Calarasi nu sunt posibilitati de munca pentru ca au inchis tot, restaurante, cafenelele”,  spune plina de amaraciune femeia.

Femeia si-a dat seama ca nu mai poate supravietui, asa s-a gandit sa sune la fostul sau loc de munca, un restaurant sicilian din Capitala, si sa ceara ajutorul.

Oamenii au primit-o cu bratele deschise. Munceste zi de zi si este multumita ca are ce sa ii trimita copilului acasa. Cu toate ca lucreaza in tara, femeia nu a reusit sa-si vada fetita din luna februarie….

Ca Elena Iacob sunt foarte multi romani si cu totii incearca, disperati, sa gaseasca solutii pentru a supravietui, intr-o perioada crunta, care si-a lasat amprenta adanc in vietile lor.

Nu ratati duminica, de la ora 14:30, o editie emotionanta “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D, un material cu si despre romanii afectati cumplit de pandemia care a schimbat lumea, si despre eforturile lor de a supravietui in aceasta perioada de restriste.

 

Taguri: