Pandispan cu gutui - prajitura asta iti lasa gura apa! Iata reteta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 06:06

Daca ai pofta de ceva bun care se prepara relativ usor, poti incerca o reteta gustoasa de pandispan cu gutui.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua, 200 g faina, 150 g zahar, 8 linguri de apa, praf de copt, 1,5 linguri de bicarbonat, coaja de lamaie dupa gust, esenta de rom dupa gust, vanilie dupa gust, 4 linguri foarte pline cu gem de gutui, 2 borcane de 400 g de compot de gutui, 50 g zahar pentru albusuri si intaritor de albusuri.

Mai intai frecati intr-un bol galbenusurile cu zahar, vanilie, rom, coaja de lamaie si praf de copt.

Ulterior adaugati cateva linguri de apa.

Mai departe amestecati faina cu bicarbonat si cerneti-o peste oua. Amestecati bine, in asa fel incat sa evitati cocoloasele.

Bateti albusurile cu zaharul si intaritorul, dupa care amestecati crema obtinuta cu compozitia preparata anterior, dupa care adaugati gemul de gutui.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei. Peste compozitie puneti compotul de gutui. Lasati-o la cuptor, verificand din cand in cand gradul de coacere cu o scobitoare.


Pofta buna!

Vedeti mai multe retete pe http://www.reteteculinare.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”