Ingrediente
6 oua
6 linguri de zahar vanilat
6 linguri de faina
½ kg de prune
Mod de preparare
Varianta 1
Se bat ouale bine cu zaharul pana devine o crema omogena si volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se mai amesteca putin.
Se pune intr-o forma tapetata cu ulei si se asaza cu grija prunele (fara samburi) deasupra lasandu-le sa se scufunde usor.
Se da la cuptorul incins la 170-180°C timp de 45-50 minute pana devine auriu la suprafata.
Se verifica cu o scobitoare ce se infige in mijloc si care trebuie sa iasa uscata.
Varianta 2
Se bat albusurile spuma cu zaharul exact ca pentru bezea. Separat galbenusurile se bat usor pana se omogenizeaza, se adauga usor peste albusuri, apoi in ploaie se pune si faina incorporand usor toata compozitia.
Se coace la fel ca la prima varianta, iar prunele se asaza la fel ca la prima varianta.