Panna-cotta cu cirese si cafea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

O combinatie indita!


Ingrediente


Frisca lichida 400 ml
Ciocolata cu cafea 100 g
Cafea tare 100 ml
Scortisoara
Foi de gelatina 7 buc
Cirese curatate de samburi 150 g

Pentru zet de lime:
Lime 1 buc
Zahar 20 g
Unt topit 70 ml


Mod de preparare


Intr-o cratita se amesteca frisca cu ciocolata rasa, cafea, scortisoara, cirese taiate felii.

Se fierbe la foc mic pana sa dea in fiert.
Apoi se ia de pe foc si se pune gelatina inmuiata in apa rece si stoarsa
Compozitia se toarna in forme clatite cu apa rece.
Se introduc in frigider 3 ore.
Se pregateste zet-ul de lime.
Lamaia verde se spala cu apa fierbinte, se rade coaja si se stoarce de suc.
Intr-un castron se freaca energic, cu o lingura, coaja de lime cu zahar si untul topit adaugat treptat.

Se scot formele din frigider, se introduc in apa fierbinte si se rastoarna in farfurie.
Se serveste cu zet-ul de lime.


 

Taguri: