Panna cotta cu portocale

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Un gust fin şi rafinat!

Ingrediente:

400 gr portocale, 300 ml suc de portocale, 300 gr smântână lichidă, 100 gr zahăr, 7 bucăţi foi de gelatină, 20 ml lichior de protocale

Se unge cu ulei şi se tapetează cu folie de plastic o tavă. Se rade coaja de la portocale, apoi se storc de suc, se amestecă cu sucul de portocale şi se pun într-o tigaie împreună cu smântâna lichidă şi zahărul şi se dau în clocot.
Se înmoaie gelatina în apă, se stoarce, se adaugă în tigaia luată de pe foc şi se amestecă bine. Se parfumează cu lichior de portocale. Acest amestec se trece prin sită direct în tava pregătită, se lasă să se răcească, apoi se pune pentru 2 ore la frigider. După ce s-a răcit se răstoarnă, se desprinde folia şi se taie în diferite forme, după preferinţă.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.