Ești în căutarea unor haine pentru firmă ideale pentru sezonul călduros? Rămâi până la final și descoperă câteva sfaturi utile pentru a face achiziția corectă.
Îmbrăcămintea la muncă vara
Majoritatea companiilor și clădirilor de birouri sunt dotate cu aer condiționat și sisteme moderne de ventilație. Nu va fi deloc o problemă să-ți derulezi sarcinile zilnice. Totuși, căldura de afară îți va da bătăi de cap dacă va trebui să faci deplasări în diverse locații. Dacă nu vrei să dai greș, iată ce ar trebui să știi despre alegerea îmbrăcămintei de muncă:
- Optează pentru o ținută care îți permite să te miști în voie și care nu-ți afectează în vreun fel pielea. Dacă vrei să fii productiv/ă e esențial să porți haine ușoare, din materiale sustenabile precum bumbacul organic, inul sau mătasea. În zilele foarte călduroase, bermudele pot fi o opțiune mai răcoroasă și mai confortabilă.
- La anumite ocazii, cum ar fi întâlniri importante cu partenerii de afaceri sau evenimente formale ale companiei, este posibil ca pantalonii să fie singura opțiune acceptabilă. Totuși, ține cont de dress code-ul întâlnirii și asigură-te că inspiri profesionalism în orice interacțiune pe care o gestionezi. Contează, de asemenea, foarte mult funcția pe care o ocupi.
- Multe companii au un cod vestimentar specific care stipulează clar dacă ai sau nu voie cu pantaloni scurți la birou. În industriile mai creative, bermudele pot fi permise, dar este esențial să alegi un model elegant și profesional. În orice caz, cel mai bine ar fi să consulți departamentul de resurse umane sau să accesezi singur regulile vestimentare.
Conduita hainelor în funcție de meserie
Alegerea ținutei potrivite pentru locul de muncă este o investiție importantă pentru cariera ta. Hainele îți reflectă personalitatea și vin în completarea imaginii tale ca profesionist. Așadar, compromisurile în ceea ce privește alegerea garderobei nu vor face decât să-ți cauzeze și mai multe probleme. Tocmai de aceea, e indicat să consulți conduita hainelor în funcție de meserie:
- Avocați - Codul vestimentar general acceptat este office sau formal. Chiar și vara, printre hainele recomandate se numără: costumul negru, cămașa albă și pantofii eleganți. La toate se adaugă accesoriile fine precum ceasul elegant sau bijuteriile discrete.
- Ingineri - În cazul inginerilor, opțiunile vestimentare sunt mai variate. Mulți se îmbracă în stil business casual cu pantaloni de costum sau chinos, cămașă cu mânecă lungă sau scurtă și pantofi comozi.
- Antreprenori - Într-o asemenea situație, indicat ar fi să porți haine care reflectă personalitatea și stilul companiei pe care ai construit-o. Pantalonii scurți pot induce ideea unui mediu relaxant și prietenos, dar impune din start un model adecvat.
- Profesori - Cadrele didactice pot adopta un stil mai relaxat, mai ales pe timp de vară, când temperaturile devin insuportabile în sălile de clasă. Dacă profesoarele pot opta pentru rochii lungi vaporoase, profesorii pot purta pantaloni scurți și pantofi sport.
- Medici - E de la sine înțeles că în cazul personalului medical, vestimentația trebuie să respecte în primul rând regulile de siguranță. Din echipamentul de lucru nu pot lipsi halatul alb sau piesele de încălțăminte confortabile.
Sfaturi pentru alegerea corectă bermudelor
Libertatea de a purta bermude la muncă este clar un motiv de bucurie. Totuși, chiar dacă ai voie să vii îmbrăcat după bunul plac, nu înseamnă că poți alege orice produs. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci investiția corectă:
- Optează pentru variante în culori neutre, cum ar fi bleumarin, gri sau bej, care se potrivesc cu o varietate de ținute. Poți opta și pentru culori mai îndrăznețe, dar asigură-te că rămân profesionale.
- Detalii - Evită bermudele cu buzunare mari, cargo sau alte detalii care pot părea prea casual. Alege-le pe cele simple și elegante, care au un aspect minimalist. Croiala trebuie să fie dreaptă sau ușor conică și să se potrivească bine pe talie sau șolduri.
- Lungime - Lungimea ideală a bermudelor pentru birou este chiar deasupra genunchilor. Evită pantalonii scurți indecenți sau nepotriviți contextului. De asemenea, ține cont de caracteristicile materialului, de paleta cromatică și de imprimeuri.
La final, e important să completezi ținuta cu accesorii subtile, cum ar fi o curea din piele sau un ceas elegant. O idee numai bună ar fi să asortezi pantalonii cu o cămașă sau un tricou polo. Ai grijă la culori - nuanțele trebuie să fie complementare. Dacă e cazul, te poți orienta inclusiv către gama de hanorace.
Pe timp de vară, pantalonii scurți nu pot lipsi din garderobă. Însă, înainte de a-i purta la muncă e asigură-te că ții cont de sfaturile de mai sus!