Papa a fost operat! Care e starea lui si ce spune chirurgul sau?

Author: Bogdan Frațilă

Chirurgul Sergio Alfieri a dat undă verde după operația suferită de Papa Francisc și a lămurit zvonurile. Sfântul Părinte se simte bine.

Sursa: Captură YouTube

Chirurgul Sergio Alfieri a dat undă verde după operația suferită de Papa Francisc și a lămurit zvonurile. Sfântul Părinte se simte bine.

Chirurgul Sergio Alfieri a dat undă verde după operația suferită de Papa Francisc și a lămurit zvonurile. Sfântul Părinte se simte bine. Ușurarea era evidentă pe chipul lui Sergio Alfieri în momentul în care a apărut în fața presei internaționale în mica sală de presă a Clinicii Gemelli, purtând un halat alb de medic și o mască de gură și nas de culoare albastru deschis în jurul gâtului. Prima frază a chirurgului care l-a operat pe Papa Francisc: "În primul rând, Sfântul Părinte este bine."

Operația la intestin a durat trei ore, a explicat medicul, și totul a decurs fără complicații pentru Papă. Francisc a "reacționat bine, atât la operație, cât și la anestezic. Este treaz, a glumit deja și m-a luat în brațe". După ce s-a trezit din anestezie, Francisc l-a întrebat pe Alfieri când vrea să îl opereze data viitoare.

Un medic lămurește zvonurile despre cancer

Chirurgul de la Clinica Gemelli, care operase deja intestinul Papei în urmă cu doi ani, a folosit de asemenea scurta conferință de presă pentru a spune ceva fundamental despre starea de sănătate a Papei- și pentru a lămuri zvonurile. De exemplu, cu privire la speculațiile despre o posibilă boală canceroasă a Papei: "Să clarificăm o dată pentru totdeauna circumstanțele intervenției chirurgicale de acum doi ani. Această operație a făcut obiectul unei patologii benigne, de care Papa s-a recuperat complet."

Problemele pentru care Francisc a fost operat acum sunt de asemenea benigne, a precizat el. Papa, a precizat Alfieri, "nu are alte boli".

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Obstrucția intestinală era iminentă- dar operația nu a fost o "operație de urgență".

În cadrul operației actuale, a explicat chirurgul, au fost îndepărtate întăriturile din intestinul mijlociu.

Acestea fuseseră cauza durerilor tot mai mari ale Papei în ultimele săptămâni. Potrivit Vaticanului, această afecțiune ar fi putut duce la o obstrucție intestinală. Potrivit medicului curant, problemele care au fost corectate acum ar fi putut fi efecte tardive ale unei operații pe care Francisc a suferit-o în Argentina în urmă cu mulți ani. chirurgul Papei a precizat, de asemenea, că i se pare exagerată o parte din entuziasmul mediatic din jurul operației actuale.
Termenul de "operație de urgență", de exemplu, nu este corect, a spus Alfieri: "În aceste zile, în aceste luni, când Papa a avut această durere, nu a fost vorba de o urgență. În cele din urmă, Papa a fost cel care a decis când să se opereze, pentru că, a spus Alfieri, "după cum știți, el decide totul singur". Când durerea s-a agravat, a spus el, Papa a decis "să o facă acum și să-și reorganizeze programul".

În ceea ce privește întrebarea cât timp va trebui să stea Francisc în spital, medicul a spus că, în general, după acest tip de operație, este prevăzută o ședere de cinci până la șapte zile în spital. În cazul Papei, însă, nu a dorit să se angajeze încă, amintind că Francisc, la 86 de ani, este deja un pacient în vârstă. se pare că Vaticanul a planificat o perioadă de recuperare de cel puțin o săptămână și jumătate. Purtătorul de cuvânt al Papei, Matteo Bruni, a declarat că toate audiențele Papei până la 18 iunie au fost anulate ca măsură de precauție.

Citește și: Zelenskyy se întâlnește Papa Francisc si oficiali italieni la Roma!

Citește și: Papa Francisc a fost dus de urgență la spital! Cu ce probleme se confruntă episcopul Romei

Citește și: Nostradamus a prezis cum va fi anul 2023. Ce a prezis clarvăzătorul că se va întâmpla anul acesta

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.