Papa Benedict a parasit Vaticanul! Uite unde va locui dupa retragere VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 11:50

Au fost ultimele cuvinte ale Papei.

 La ora 18, ora Romaniei, Papa a parasit Vaticanul. In curtea interioara, zeci de oameni l-au asteptat cu sufletul la gura. Urmau sa-si ia ramas bun.

Cardinali, calugarite, oameni care i-au slujit in anii de Pontificat, ba chiar si garzile elvetiene, cu totii s-au inclinat in fata Sfantului Parinte. A urcat in limuzina neagra in bataia clopotelor bisericii Sfantul Petru. Dupa doar cateva minute, Papa Benedict al 16-lea urca in elicopterul alb si decola catre palatul Gandolfo. 


Elicopterul insa nu s-a indreptat imediat catre palat. A mai survolat cateva minute spatiul aerian al Vaticanului si a trecut pe deasupra Coloseumului.

Papa a vrut sa arunce o ultima privire asupra orasului si a credinciosilor, cu 3 ore inainte de intrarea in vigoare a demisiei sale.Multimea asteapta ultimele lui cuvinte.

Inainte de a parasi balconul, Benedict al 16-lea da o ultima binecuvantare. La ora 21, ora Romaniei, demisia Papei a intrat oficial in vigoare.
Scaunul papal a fost lasat liber. In acel moment, garzile elvetiene s-au retras, iar portile palatului s-au inchis.

Gestul lui Benedict al 16-lea a scris istorie. Numele sau va fi pomenit de-a lungul timpului langa cel al Sfantului Celestin al 5-lea. Acesta a fost primul Papa din istorie care a renuntat la functie, culmea, chiar in acelasi an in care a fost ales: 1294.

 

Taguri: